"Film po zagotovil, da Janeza Pavla II. ne bomo pozabili," je Dziwisz povedal na sredini novinarski konferenci in dodal, da mu je bil Karol Wojtyla "kot oče". V filmu so zbrani tako dokumentarni material kot tudi odigrani prizori iz zasebnega življenja nekdanjega papeža, kot se jih spominja kardinal Dziwisz. Slednji je papežu Wojtyli ob strani stal skoraj 40 let, tudi pred letom 1978, ko je bil izbran za papeža.
Dziwisz je sicer že lani izdal knjigo z naslovom Življenje s Karlom, ki je bila prevedena v več deset svetovnih jezikov, tudi slovenščino. Samo na Wojtylovem rodnem Poljskem so prodali več kot milijon izvodov omenjene knjige.

Med snemanjem filma, ki je nastajal v koprodukciji Vatikana, je na režiserskem stolčku sedel poljski režiser Pawel Pitera, vlogo pripovedovalca pa je odigral britanski igralec Michael York, ki je med drugim doslej igral v filmih Kabaret in Jezus iz Nazareta.

Film so posneli tako v Vatikanu kot tudi v rojstnih Wadowicah na Poljskem in v Krakovu, kjer je Wojtyla služboval kot nadškof. Gre za uro in pol trajajočo zgodbo, med snemanjem katere je Vatikan prvič za svoje zidove spustil tuje kamere in hollywoodske igralce.

Predpremierno bodo film, ki nosi naslov Pričevanje, predvajali drevi v Vatikanu, ki prav danes obhaja tudi 30. obletnico izvolitve Wojtyle za papeža. Film, ki je posnet v poljski, italijanski in angleški različici, bodo danes predvajali tudi na Poljskem, urnik predvajanja drugje po svetu pa še ni znan.