Filmi bodo na ogled v Linhartovi in Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma, Kinu Komuna, Kinoklubu Vič, Kinodvoru in v Dvorani 5 mariborskega Koloseja. Mariborski filmofili si bodo lahko v svojem mestu ogledali četrtino celotnega LIFFa, po dve projekciji na dan, so sporočili organizatorji festivala.

Na festivalu bodo podelili tudi nekaj nagrad: vodomca - nagrado režiserju najboljšega filma iz sklopa Perspektiv po izbiri mednarodne tričlanska žirije, zmaj - nagrado občinstva filmu, ki še nima distributerja za Slovenijo, nagrado za najboljši kratki film in nagrado Fipresci, ki jo podeljuje mednarodna žirija svetovnega združenja filmskih kritikov in novinarjev.

Spremljevalni program bo obsegal pogovore s festivalskimi gosti, filmskimi ustvarjalci in okrogle mize. Festival v Ljubljano vsako leto povabi več kot šestdeset gostov, režiserjev, igralcev, scenaristov in producentov, ki se občinstvu predstavijo pred projekcijami svojih filmov in v pogovorih po njih. Potekala bo tudi jesenska filmska šola na temo Film in filozofija, scenaristična delavnica in razstava Katalonski film.