Nedeljski Logo Stambilj Kulinarika
Maščoba daje govejemu mesu, če ga znamo pripraviti, pravi okus. In to niti ni najdražji kos mesa! / Foto: Istock
NASVET
Kos mesa, ki ga skoraj nihče ne kupuje, je poceni in popoln za kosilo
Pavel Piran
Ocena gostilne
Restavraciji Pavel & Pavel 2 v Piranu: Zacementirana morska tradicija
/ Foto: Getty Images
Domači nasvet
Preprost trik z jabolkom za mehke medenjake
- 05.12.2025- David in Taja Kozinc. Vino Kozinc, kmetija znana predvsem po vrhunskih peninah.//FOTO: Bojan Velikonja
intervju
David in Taja Kozinc, vinarja: Danes se tudi o vinih z Dolenjskega in iz Posavja govori s spoštovanjem
Praznični paneton
Paneton
Italijanska božična specialiteta: Tonijev kruh na slovenski način
Bailly Lapierre - Pinot Noir Brut
vino meseca
Bailly Lapierre – pinot noir brut
Umešana jajca so lahko običajna ali pa fantastična. Odločitev je vaša. / Foto: Istock
KULINARIČNI TRIK
Revolucija za zajtrk: dodajte eno ključno sestavino in umešana jajca bodo kot iz hotela
Wolfgang Puck s sinom Byronom februarskem Governors Ballu. / Foto: Profimedia
Legendarni kuharji
Od Šentvida ob Glini do Hollywooda: kuharski kralj, rojen tik ob slovenski meji
Poached pears with chocolate sauce and ice cream on white background. Close up view / Foto: Tatiana Volgutova
Francozi znajo
Ste že okusili to veličastno sladico v čast najlepši ženski?
beautiful martian landscape, desert in outer space / Foto: Dottedhippo
ZNANOST
Na Marsu se staramo hitreje: zakaj čas tam beži in kaj to pomeni za astronavte
Pariz
Kljub polemikam pokazali načrte za nove vitraže na katedrali Notre Dame
pametni telefoni
Kaj počnejo nevronske mreže v mobilnikih?
Videoigre
Mali evropski studio spisal pravljico
teorije zarote
Za hujskanje priročen mit o nožu v nemški hrbet
FILE PHOTO: A mural of Ludwig van Beethoven is seen at a pedestrian tunnel ahead of his 250th birth anniversary in Bonn, Germany December 13, 2019. REUTERS/Leon Kuegeler/File Photo
nova študija
DNK analiza Beethovnovega lasu razkrila vzrok njegove smrti in družinsko skrivnost
rak
Cliff Richard razkril, da se bori s hudo boleznijo
rekordne padavine
Puščava pod vodo: v Dolini smrti oživelo starodavno jezero
Test avtomobila
Audi A6 avant: Kombinacija, ki ne odpira sefa
Portret
Fiat tipo: Z njim so pokazali, da mislijo resno
Bistro Grad Štanjel
Ocena gostilne
Na eni najlepših lokacij v Sloveniji: Visoka kraška kuhinja na gradu
recepti
Priprava sarm ali zakaj je treba zaupati babicam in ne umetni inteligenci?
intervju
Pivovarja Igor Lazar in Domen Srebot: Lokalpatriotizem pri pivu je umrl
Po belgijsko
Školjke na severu, pomfrit na jugu – in jed, ki je povezala državo
Ocena gostilne
Restavracija Klas: Po dobro uhojenih poteh Cuba in Maxima
intervju
30 let je prodajala na ljubljanski tržnici: Danes je zeliščarjev kot listja in trave
Preprosto
Kulinarična identiteta delavskega razreda: pire in pita za delavce ob Temzi
Portuguese style soup called Caldo Verde, bread, Cabbage julienne, and chorizo sausage on a white wooden Table. Flat lay / Foto: Iggi_boo
na krožniku
Sedmo čudo Portugalske je tudi priljubljen protistrup po kozarčku preveč
Tudi voda ima svojo vrednost. / Foto: Istock
V KUHINJI
Kulinarični trik: voda od kuhanih testenin je tekoče zlato – ne zavrzite je
Konoba Rino
Ocena gostilne
Konoba Rino: Enostavno kosilo ob kaminu, kjer ponujajo istrske favorite
- Simona Česen, zmagovalka,- Finale državnega prvenstva sommelierjev Slovenije 2025 v Hotelu Perla v Novi Gorici.//FOTO: Bojan Velikonja
Najboljši sommelier
Za vrhunski naslov ni bližnjic: tri leta priprav za zmago
Nigella Lawson / Foto: Getty Images
Legendarni kuharji
Vse, kar omeni, spremeni v zlato: domača boginja v primežu škandalov
High angle of scalloped gratin potatoes topped with grated cheese and herbs in ceramic baking dish on table with towel and branches of greens / Foto: Foodandstyle, Getty
Po francosko
S sirom ali brez? Kulinarična poslastica, ki je zanetila spor
- Simona Česen,- Finale državnega prvenstva sommelierjev Slovenije 2025 v Hotelu Perla v Novi Gorici.//FOTO: Bojan Velikonja
sommelierji
Simona Česen je najboljša slovenska sommelierka
Društvo Sommelier Slovenije v Novi Gorici prvič po letu 2022 spet izbiralo najboljše slovenske sommelierje oziroma sommelierke.
Nedeljski Logo Stambilj Nedeljsko kosilo
Poached pears with chocolate sauce and ice cream on white background. Close up view / Foto: Tatiana Volgutova
Francozi znajo
Ste že okusili to veličastno sladico v čast najlepši ženski?
Portuguese style soup called Caldo Verde, bread, Cabbage julienne, and chorizo sausage on a white wooden Table. Flat lay / Foto: Iggi_boo
na krožniku
Sedmo čudo Portugalske je tudi priljubljen protistrup po kozarčku preveč
High angle of scalloped gratin potatoes topped with grated cheese and herbs in ceramic baking dish on table with towel and branches of greens / Foto: Foodandstyle, Getty
Po francosko
S sirom ali brez? Kulinarična poslastica, ki je zanetila spor
Homemade Moules Frites Mussels and Fries with a White Wine Sauce / Foto: Bhofack2
Po belgijsko
Školjke na severu, pomfrit na jugu – in jed, ki je povezala državo
/ Foto: iStock
Preprosto
Kulinarična identiteta delavskega razreda: pire in pita za delavce ob Temzi
Nedeljsko kosilo
Saltimbocca: Največja kulinarična prevara Rima, ki jo je oboževal tudi Churchill
Nedeljsko kosilo
Pečena Aljaska: spektakularna sladica, ki skriva ledeno skrivnost
Nedeljsko kosilo
Zakaj Skandinavci to klasično francosko omako polivajo po pici
Nedeljsko kosilo
Jajca po škotsko v resnici niso s Škotskega? Zgodba o jedi, ki vas bo presenetila
Nedeljsko kosilo
To ni navadna ribja juha: spoznajte uho, jed z dušo zgodovine in tradicije
Nedeljsko kosilo
Ste že slišali za »volilno svinjino«? Nenavadna tradicija, ki jo Danci obožujejo
Barbecue Buffalo Chicken Wings as an Appetizer / Foto: Bhofack2
Nedeljsko kosilo
Po naključju do svetovne slave: ta jed je nastala iz ostankov v kuhinji
/ Foto: iStock
večplastna jed
Vabilo na kosilo: zloženka iz norih jabolk po italijansko
Foto: iStock
Preproste sestavine
Ne veste, kaj bi z jajčevci? Enostavne sestavine naredijo odlično predjed
Nedeljski Logo Stambilj Gostilne
Pavel Piran
Ocena gostilne
Restavraciji Pavel & Pavel 2 v Piranu: Zacementirana morska tradicija
Konoba Rino
Ocena gostilne
Konoba Rino: Enostavno kosilo ob kaminu, kjer ponujajo istrske favorite
Bistro Grad Štanjel
Ocena gostilne
Na eni najlepših lokacij v Sloveniji: Visoka kraška kuhinja na gradu
Restavracija Klas
Ocena gostilne
Restavracija Klas: Po dobro uhojenih poteh Cuba in Maxima
Izletišče Suhina / Foto: Miha First
Po domače
Izletišče Suhina: mojstri velikih porcij ob zagrebški Savi
ocena gostilne
Bistro Bombina: Postknapovski minimalizem za martinovo
Ocena gostilne
Rostelin: Piranska delavnica testenin in čevapčičev
Ocena gostilne
Je na Krasu res vse krasno? Tokratni obisk bližje polomiji kot dobremu kosilu
ocena gostilne
Gostilna Belvedur: Vrnitev k belim tartufom
Po domače
To je najcenejše kosilo v Brdih: šest jedi in vsa pijača za samo 14 evrov
Ocena gostilne
Valeria 1904: Po domače, tržaško in kraško
Gostilna Ribič Ptuj
Ocena gostilne
Gostilna Ribič: Morje in ribe na bregu Drave
Dubravkin put Zagreb
Ocena gostilne
Zagrebška zvezdica v zelenem delu mesta
Gostilna Pod smrekco
Ocena gostilne
Pod smrekco: Jadransko presenečenje na Dolenjskem
Nedeljski Logo Stambilj Začinjeno
Praznični paneton
Paneton
Italijanska božična specialiteta: Tonijev kruh na slovenski način
Bailly Lapierre - Pinot Noir Brut
vino meseca
Bailly Lapierre – pinot noir brut
Wolfgang Puck s sinom Byronom februarskem Governors Ballu. / Foto: Profimedia
Legendarni kuharji
Od Šentvida ob Glini do Hollywooda: kuharski kralj, rojen tik ob slovenski meji
/ Foto: Getty Images
Domači nasvet
Preprost trik z jabolkom za mehke medenjake
- 05.12.2025- David in Taja Kozinc. Vino Kozinc, kmetija znana predvsem po vrhunskih peninah.//FOTO: Bojan Velikonja
intervju
David in Taja Kozinc, vinarja: Danes se tudi o vinih z Dolenjskega in iz Posavja govori s spoštovanjem
Najboljši sommelier
Za vrhunski naslov ni bližnjic: tri leta priprav za zmago
Legendarni kuharji
Vse, kar omeni, spremeni v zlato: domača boginja v primežu škandalov
sommelierji
Simona Česen je najboljša slovenska sommelierka
intervju
Pivovarja Igor Lazar in Domen Srebot: Lokalpatriotizem pri pivu je umrl
intervju
30 let je prodajala na ljubljanski tržnici: Danes je zeliščarjev kot listja in trave
kulinarika
Izmera prašiča v novi preobleki: Koline kot kulinarični spektakel
Puklavec Family Wines
Ormož
Po enem letu iz Drave potegnili več sto steklenic vina in penine
sommelier Gašper Čarman - 14.09.2023 - EVino Bar - vinoteka, Šmartinska cesta 53 v Ljubljani //FOTO: Luka Cjuha
Vino
Vina kot naložbeno blago
28.10.2025. - Tom Jaki in Vuk Greganović, nova lastnika kultnega lokala Franci v Šiški.//FOTO: Bojan Velikonja
klub franci
"Naročijo tudi pet metrov pijače"
Prijava
Pozabljeno geslo
Ste pozabili geslo?
Oddajte zahtevo za novo geslo
Registracija

Geslo mora vsebovati:

Mala črka
Velika črka
Številka
Poseben znak
Vsaj osem znakov
Gesli se morata ujemati
Še nimate računa? Ustvarite račun
×