Triglav – Krka (ob 16.30): Derbi za obstanek v ligi. Triglav za Krko zaostaja štiri točke, zato nujno potrebuje zmago, če želi na deveto mesto, ki prinaša dodatne kvalifikacije z drugouvrščenim moštvom druge lige. Trenutno je še veliko neznank, kakšne ambicije bodo imeli drugoligaši glede napredovanja v prvo ligo. Kranjčani so v soboto brez boja vdali v Celju, kar je razjezilo trenerja Sinišo Brkića, da je povzdignil glas v slačilnici. Krka ima težave ob številčni prednosti igralca več. S Celjem je prejela dva gola, z Rudarjem enega, kar kaže na to, da trener Adnan Zildžović ne obvlada vseh elementov nogometne taktike. Naš tip: 1.

Domžale – Maribor (ob 19. uri): Domžale so z bojazljivo igro brez tveganja v Ljubljani zapravile zadnjo priložnost, da bi se z zmago vključile v boj za Evropo, za katero zaostajajo osem točk. Mladi, 31-letni trener Luka Elsner lahko popravi vtis drevi tako, da spravijo Maribor na igrišču v težave in prvenstvo znova naredijo zanimivejše. »Imamo dovolj kakovosti, da spremenimo negativen trend proti Mariboru v zadnjem obdobju. Kar nekaj je adutov, ki nam lahko prinesejo zmago,« je odločen Luka Elsner. Maribor z dvigom forme hiti proti 12. šampionski zvezdici v režiji prebujenega vezista Cvijanovića, ki je spomladi dosegel že šest golov, hitronogih Boharja in Milca ter neustavljivega Mendyja. Adut Maribora je dolga klop, saj na njej sedijo takšni mojstri, kot so Mejač, Mezga, Tavares, Vršič... Naš tip: 2.

Zavrč – Olimpija (ob 19.30): Zavrč s plejado legionarjev iz Hrvaške je spomladi osvojil le točko na šestih tekmah, kar je že sprožilo govorice z ugibanji o prihodnosti kluba, saj so vse odločitve v rokah dveh posameznikov. Olimpija je zaradi poškodbe ostala še brez Rodića, zato nima igralca, ki bi lahko dosegel gol. Ljubljančani le še čakajo na konec sezone. Ker je klub ostal brez Evrope, se obeta krčenje stroškov, pocenitev pa pomeni še slabšo igralsko zasedbo. Svojo računico imajo tudi že trenerski kruhoborci, ki že čakajo v vrsti, da poleti zasedejo klop po odhodu Milorada Kosanovića. Po seriji zamenjav, ki jih je izvedel edini plačnik računov Izet Rastoder, se verodostojni športni direktorji in vrhunski trenerji kluba izogibajo v velikem loku. Naš tip: 0.

Gorica – Celje (ob 20. uri): Gorica je s porazom v Ljudskem vrtu izpadla iz boja za naslov prvaka in bo vse sile usmerila v finale pokala z Mariborom 21. maja na Bonifiki. Sorazmerno z neučinkovitostjo, ki traja že štiri tekme, se tudi širi nezadovoljstvo navijačev. Zlasti do Italijanov v goriškem moštvu, v katerem je idila načeta, še posebej takrat, ko pride do zamud pri izplačilu plač. Celjani bodo poletni in sproščeni, potem ko so si z zmagama proti Krki in Triglavu zagotovili obstanek v ligi. Naš tip: 0.

Rudar – Luka Koper (ob 20.05): Derbi za naslov podprvaka, v katerega Koper, ki se še vedno ni odpovedal lovu za Mariborom, za katerim zaostaja pet točk, vstopa s prednostjo treh točk. Razplet tekme je odvisen od tega, kako uspešni bodo Velenjčani v prebijanju koprskega bunkerja. Naš tip: 0.