Ker ob jajčnih lupinah, kavnih usedlinah in filter vrečkah ter papirnatih robčkih, odpadnem vejevju, travi in listju med bioodpadke sodijo tudi pokvarjeni prehrambni izdelki, ostanki kuhane hrane in gnilo sadje, v Snagi uporabnike pozivajo, naj v zabojnikih pristane čim manj zavržene hrane. Kot je pojasnil direktor komunalnega podjetja Janko Kramžar, vsak Slovenec zavrže približno 82 kilogramov hrane na leto. »V družbi izobilja in pretirane potrošnje bomo le s spoštljivejšim odnosom do te osnovne dobrine lahko zmanjšali količino zavržene hrane,« zato v podjetju in nadaljujejo družbeno odgovorno kampanjo Dvigni glas proti zavrženi hrani. žir
Pogostejši odvoz bioodpadkov
Javno podjetje Snaga bo prihodnji teden ponovno začelo pogosteje odvažati biološke odpadke, ki sodijo v rjave zabojnike. Občani lahko morebitne spremembe v urnikih odvoza preverijo na položnici, kjer so zapisani datumi praznjenja zabojnikov za tekoči mesec, prek spletne aplikacije moji odvozi, z aktiviranjem brezplačnega SMS-opomnika, ki uporabnikom omogoča, da dan pred praznjenjem posameznih zabojnikov prejmejo obvestilo o odvozu, ali na elektronskem naslovu snagalj@snaga.si oziroma v centru za podporo in pomoč uporabnikom na telefonski številki 01 477 96 00.