Na seji izvršnega odbora (IO) OKS so predstavili tudi priprave na zasedanje generalnih sekretarjev in vodij olimpijskih misij Evropskih olimpijskih komitejev (EOC), ki bo 29. in 30. junija v Portorožu, na zimske olimpijske igre leta 2002 v Salt Lake Cityju (od 8. do 24. februarja), na letošnje sredozemske igre (SI) v Tunisu (od 2. do 15. septembra) in na evropski olimpijski festival mladih (EYOF) leta 2003 na Bledu.

Za odbojko, košarko in nogomet je začetek septembra, ko bodo SI v Tuniziji, zelo neustrezen termin, zato najmočnejše sredozemske države v teh športnih (Italija, Francija, Španija...) podobno kot Slovenija ne bodo poslale svojih ekip, a kljub temu bo nastopilo 150 slovenskih športnikov in športnic.

Generalni sekretar OKS Tone Jagodic je predstavil problematiko objektov, ki so v (so)lasti OKS. Seča po obnovi zelo dobro deluje, Dom v Planici bodo začeli prenavljati. Tudi problem obnove Centralnega stadiona za Bežigradom, katerega solastnik je OKS, želijo v slovenskem olimpijskem gibanju čimprej rešiti. "Dokler ne bo izdana ustrezna odločba o denacionalizacijskem postopku (Križniški red), si začetka del ni možno zamišljati," je dejal Jagodic. Predsednik OKS Janez Kocijančič je o gradnjah novih dvoran in stadionov dejal, da le teh OKS ne more graditi, kar velja tudi za druge športne centre, lahko pa sodeluje pri rešitvi težav z aktivno udeležbo. O stadionu za Bežigradom je pojasnil, da je potrebno sodelovanje OKS, mesta Ljubljana in Nogometne zveze Slovenije. Poleg tega je izpostavil tudi veliko želja po novih športnih objektih (nov olimpijski bazen, košarkarska, rokometna in hokejska dvorana), ki znatno presegajo možnosti naše družbe. Predsednik SZS Stane Valant je predstavil priprave na EYOF, kot se sedaj imenujejo evropski zimski olimpijski dnevi mladih. Kocijančič je dejal, da bodo tekmovanje izkoristili tudi za posodobitev objektov. Zamujajo pa pri podpisu pogodbe o sofinanciranju med OKS in občino Bled. Slednji imajo namreč še vedno težave z organizacije šahovske olimpiade.