Prodajalna se imenuje Bagel Point in je nastala kot plod sodelovanja med butično pekarno Malo drugače, znani po ročno izdelanih pekovskih izdelkih, ter kraft Pivovarne LOO-BLAH-NAH. »Bagel je klasični pekovski izdelek, za katerega je najbolj značilna luknja na sredi. Pomembno je, da jih skuhamo in šele nato spečemo, saj jim tak način priprave daje značilno strukturo - skorjico, ki je hrustljava in hkrati žvečljiva,« pove Ksenija Podgrajšek, doktorica s področja prehrane ter ustanoviteljica omenjene pekarne. Bagli imajo za seboj že precej zgodovine. Izvirajo iz Poljske, kjer so bili že v zatonu, dokler jih niso priseljenci prinesli v Ameriko. Podgrajškova pojasni: »Mož je Američan in večkrat smo že govorili, da jih bomo začeli prodajati, a smo zaradi malo zahtevnejšega procesa priprave oklevali, sedaj pa smo se zadeve le lotili.«

Priporočamo