V Koper se vrača priljubljen kulinarični dogodek, ki v ospredje postavlja testenine. Obiskovalci bodo lahko v petek med 11. in 21. uro uživali v številnih vrstah testenin z raznovrstnimi omakami – od klasičnih do bolj eksotičnih kombinacij. V ponudbi ne bodo manjkale testenine s porom v parmezanovem kolutu, riževi rezanci z azijskim pridihom, špinačne testenine z gorgonzolo in orehi, limonini rezanci, testenine s posebno omako z vodko, bakalajem in parmezanom, manjkal ne bo niti sipin golaž.
Tudi vegani in vegetarijanci ne bodo lačni
»Zelo sva veseli, da se je na dogodek odzvalo toliko kuharjev in ponudnikov, ki bodo sooblikovali to čudovito kulinarično zgodbo. Želeli sva, da vsak ponudi nekaj posebnega, zato so morali vsi vnaprej sporočiti, katere testenine in omake bodo pripravljali,« sta povedali organizatorki dogodka, Klara Beltram in Sara Vidic, in dodali, da so skupaj skrbno načrtovali raznolikost ponudbe, da bo za vsak okus nekaj – tudi vegani in vegetarijanci bodo prišli na svoj račun.
V Koper pridejo tudi nekateri priljubljeni obrazi iz oddaje MasterChef Slovenija: Luka Pangos, lanskoletni zmagovalec, Zala Pungeršič, zmagovalka šova MasterChef Slovenija 2023, ki bo kuhala skupaj s Kimi Zupančič. »Z nami bo tudi Brina Robnik Kobal, Kaja Balentič in drugi,« povesta organizatorki in razkrivata, da bodo obiskovalci morda srečali tudi druge znane obraze, ki jih trenutno lahko spremljajo prek televizijskih ekranov.