Kuhanje in pečenje jo je tako kot glasba privlačilo že v mlajših letih, kjer se je nenehno kadilo iz domačih loncev, ko je z možem Martinom v paketu »dobila« tudi tradicionalno kraško gostilno, pa je bila pečena. »Moja kuhinja je plod moje domišljije, brez vpliva in svobodna. Odraža moje otroštvo, mojo rast in način razmišljanja. Kaže na spoštovanje tradicije in naše zemlje,« pravi danes o svoji kuhinji Postojnčanka, ki je znanje pridobivala med obiskovanjem restavracij ter na krajših izobraževanjih v Londonu in Italiji, to, da zaradi otrok kasneje ni bilo časa za daljše prakse, pa razume kot prednost. Z njo je v obnovljeni Gostilni Mahorčič, kjer so jedci prej uživali v klasičnih slovenskih jedeh, kot je jota, zavel nov veter. Okusi in vonji lokalne kuhinje so ostali, prav tako sestavine s kraškega in brkinskega območja, jedilniki, ki se menjajo sezonsko, pa so zaživeli v modernejši luči. Žarometi so poleg pršuta, slanine, skute in podobnega usmerjeni predvsem v testenine, ki so tudi njena najljubša jed, in na sladice, v katerih je Mahorčičeva prava mojstrica, tako da so zdaj njena glasba, ki jo sklada, kreme, kot so ganache, supreme in mousse, torte, krokanti…
Kuharski portret: Ksenija Mahorčič/ Gostilna Mahorčič, Rodik: Sladka kraška kuharica
Priporočamo
Umrl bobnar glasbene skupine Avtomobili
Laetitia Pohl - Kiki: Ema mi je prinesla same dobre stvari
ZDA
Musk platformo X prodal svojemu podjetju xAI
Tropska hiša
Neverjetno: samici mar prvič skotili vsaka po dva mladiča
Ženske in formula 1
»Edina čelada za ženske je tista v frizerskem salonu«
premik urinih kazalcev
Pozor, spali bomo uro manj
Prijava
Še nimate računa? Ustvarite račun
×