Janšev recept, kako pohrustati stranko NSi brez Mateja Tonina, je vrhunsko uspel, saj je zgolj skrbno nadzoroval dolžino kuhanja sestavin, pazil na previdnost pri dodajanju vseh mogočih dišavnic in na preciznost dekoracije krožnikov, da je lahko njegova božanska jed na mizi omamno zadišala in bleščeče zasijala.

Treba je priznati, da se je Janša neizmerno potrudil, saj je stranki NSi postregel s hladno in toplo predjedjo. Nemara bode v oči zgolj to, da so bili nekateri člani NSi predhodno opozorjeni, da je Janša obe predjedi pripravil pravzaprav zase, morebitne ostanke pa za Logarja, zato jih posledično niso niti upali okušati.

Postavlja se vprašanje, ali recept za predjedi zadosti kriteriju kulinarične odličnosti, da bi se na vidnem mestu vhodnih vrat sedeža stranke SDS namestila tablica rdeče barve z eno Michelinovo zvezdico za visokokakovostni kulinarični dosežek večno lakomnega Janeza Janše.

Tatjana Lanjšček, Ljubljana

Priporočamo