Dnevnik.si
Gazela logo

Gazela 2023 >      Gazela 2022 >      Gazela 2021 >      Gazela 2019 >      Gazela 2018 >      Gazela 2017 >      Gazela 2016 >


Gazela 2020


20. obletnica projekta Gazela


20-letnico izbora Gazela smo začeli snovati pred šestimi leti. Takrat smo zapisali ambicijo: Slovenija kot gazela. Zavihali smo rokave in pričeli z delom. 
Leto 2020 nas je presenetilo. V načrtovanje dogodkov, letos smo jih zastavili skupaj z regijskimi gospodarskimi zbornicami, je vstopil covid-19. Okoliščine so se bistveno spremenile. Smo zaradi tega spremenili ambicijo? Nikakor. Gazela je najstarejši, največji in v svojem jedru trajnostno zasnovan projekt promocije rasti. Zato ambicija in spodbujanju rasti ostaja enaka. Le načrte, kako bomo v letu 2020, jubilejnem za izbor Gazela, spodbujali rast, smo prilagodili.

Zaradi odločitve o zamiku oddaje bilanc podatki za izvedbo izbora na dosedanji način v letu 2020 niso bili razpoložljivi v roku, ki zagotovi ustrezno in verodostojno izvedbo metodologije izbora. V covid-19 in omejitve izvedbe velikih dogodkov se težišče preseli na časopis.

Izhodišče za letošnji projekt, v jubilejnem letu, je, da se ´poklonimo´ gazelam iz preteklosti. Pokažemo veličino projekta skozi čas, od ustanovitve leta 2001 do danes in se skupaj ozremo v prihodnost. 
Regijski dogodki bodo letos potekali v sodelovanju z regijskimi gospodarskimi zbornicami, prilagojeno covid-19 situaciji.
 

osrednjeslovenska

dolenjska

primorska

savinjska

gorenjska

pomurska