Dnevnik.si

Bi ubili 164 ljudi, da bi jih rešili 70.000? Odločite se!

Postanite član Dnevnikove porote!

Vstopnico vam podarimo mi. Odločitev morate sprejeti sami.

Teroristi ugrabijo letalo, na katerem je 164 potnikov. Z njim nameravajo strmoglaviti na stadion, kjer 70.000 gledalcev prav takrat spremlja nogometno tekmo. Kaj storiti? Vojaški pilot Lars Koch se odloči, da bo sestrelil ugrabljeno letalo in žrtvoval potnike na njem, da bi s tem preprečil še večjo tragedijo.

To je zaplet, na katerem gradi drama Teror nemškega dramatika Ferdinanda von Schiracha, trenutna evropska gledališka uspešnica, katere uprizoritev te dni pripravljajo v Prešernovem gledališču Kranj. Premiera bo 3. decembra. Predstava je zasnovana kot sodni proces, gledalci pa so v njej postavljeni v vlogo porotnikov. Presoditi morajo, ali je pilot Lars Koch res kriv umora 164 ljudi.

O krivdi ali nedolžnosti Larsa Kocha lahko odločite tudi vi!

Pridružite se Dnevnikovi poroti in si brezplačno oglejte predstavo Teror v petek, 8. decembra, ob 19.30 v Prešernovem gledališču Kranj. Nato vas bomo povabili, da se kot porotnik izjasnite o pilotovi odgovornosti in svoje stališče za naš časopis tudi na kratko utemeljite.

Vaše stališče bomo objavili v Dnevnikovi prilogi Objektiv kot del obsežnejšega tematskega prispevka o predstavi in različnih dilemah, ki jih naslavlja.

Izpolnite prijavnico in postanite Dnevnikov porotnik!

Prijavi se.

Splošni pogoji in pravila sodelovanja v Dnevnikovi poroti