Dnevnik.si

ZAČENJAMO POSEBNO AKCIJO
Ostani doma z Nedeljskim!

      


Med bojem s koronavirusom nam pošljite fotografijo druženja z najbolj branim slovenskim tednikom.

Časi niso prijetni, prav gotovo ne. Večinoma moramo dneve preživljati v samoizolaciji, da bi možnost prenosa koronavirusa skrčili na minimum. Da nam čas hitreje mine, se več družimo z družinskimi člani, prebiramo knjige, brskamo po spletu, gledamo filme... – in beremo Nedeljski dnevnik. Ob poletjih smo v zadnjih letih nekajkrat izvedli akcijo Moje poletje z Nedeljskim. Bralci ste nam takrat pošiljali fotografije, kako z našim in vašim časopisom v rokah preživljate poletni dopust na morju, v hribih, na domačih vrtovih, na potovanjih... Dopusti so trenutno še močno oddaljeni, saj je trenutno prva naloga, da v naše kraje znova pride zdravje in da nadležni virus izpuhti in se nikoli več ne vrne. Do takrat bo treba zdržati, tudi s pomočjo vsebin našega in vašega tednika.
In na tej točki vas vabimo k sodelovanju. Pošljite nam fotografijo, kako preživljate dneve samoizolacije. Akcija je enostavna, saj potrebujete le fotoaparat ali pametni telefon. Slikajte se z Nedeljcem, kjer koli že boste: v dnevni sobi, v kuhinji, na vrtu, na sprehodu... Zelo priporočljivo je, da so na fotografijah ljudje, kajti Nedeljski dnevnik, kako leži na mizi, ni ravno razburljiv motiv, če se malce pošalimo. Lahko ste na sliki vi, vaš zakonski partner ali partnerica, mama, oče ali otroci. V vsakem primeru pa mora tisti, ki bo na fotografiji, vedeti, da bo ta javno objavljena, in se s tem strinjati. Če bodo na fotografiji mladoletni otroci, je treba k sliki priložiti tudi soglasje staršev. Sicer pa so vsa pravila o naši akciji zelo natančno opisana na spletni strani www.dnevnik.si/pogoji.
Za prijavo na natečaj šteje oddana fotografija po elektronski pošti na naslov foto.nedeljski@dnevnik.si, ki je opremljena z zahtevanimi podatki: torej kratkim besedilom, kje je bila fotografija posneta, in pa vašim imenom, priimkom, naslovom in kontaktno številko. V polje Zadeva vpišite Ostani doma z Nedeljskim.
Posebna žirija našega uredništva bo med fotografijami izbrala takšne, ki bodo najbolj simpatične, posrečene, zabavne, lahko pa tudi povsem resne. Ocenjevali ne bomo kakovosti fotografij, saj ne gre za fotografski natečaj, vseeno pa je dobro, da pošljete dovolj ostre fotografije v ločljivosti, ki je primerna za objavo, in takšne, na katerih se jasno vidi to, kar boste s sliko želeli prikazati. Na koncu bomo dvajset fotografij tudi nagradili z nagradnim skladom, ki je naveden v okvirčku. Pri objavljeni fotografiji bosta navedena ime in priimek avtorja, lahko pa napišete tudi nekaj stavkov o tem, kako vam gre te dni.
Akcija se torej začenja: fotoaparate ali telefone na plan, domišljija naj ima prosto pot, vedeti je treba le, da bodo fotografije javno objavljene, zato se je vendarle treba držati posebnih pravil, ki so, kot rečeno, objavljena na naši spletni strani, kjer je vse podrobno zapisano. Preverite tudi, da fotografije ne bodo pretemne za objavo, kar se pri fotografiranju z določenimi telefoni, ki nimajo bliskavice, rado zgodi. (bi)