PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

VALENCIA – po sonce in sladke pomaranče, 4 dni

• Valencia je tretje največjo špansko mesto s številnimi vrtovi in parki,
okusili boste najboljše paelje in sočne pomaranče.
• Osupnila vas bo moderna futuristična arhitektura umetnika Calatrave.
• Mestno središče Valencie spada zaradi čudovite gotske arhitekture na
Unescov seznam kulturne dediščine.
• Direktni polet iz Trsta.

Cena potovanja za naročnike Dnevnika (ob prijavi najmanj 35 potnikov) samo: 349 EUR na osebo (namesto 429 EUR).

 PRVI DAN: SLOVENIJA–VALENCIA / nočitev

V dopoldanskih urah zbor potnikov in vožnja na letališču pri Trstu ter polet predvidoma ob 14.45 v Valencio, tretje največje špansko mesto, ki si je naziv »mesto rož« prislužilo s številnimi vrtovi in parki. Vožnja v hotel. Večerni sprehod po mestnem središču in čas za prvo sangrijo ali odlične tapase.

DRUGI DAN: VALENCIA / zajtrk, nočitev
Po zajtrku v hotelu boste spoznali eno najbolj živahnih sredozemskih mest. Vožnja skozi moderni del mesta, kjer so urbano celoto spremenili v eno evropskih najmodernejših mest. Želja, da bi v mestu oblikovali učinkovito povezavo med starim in novim, se je uresničila z izvedbo načrtov najpomembnejšega arhitekta Valencie Santiaga Calatrave. Na bregovih nekdanje reke Turie je postavljen mogočen kompleks, ki pa nima le estetskega, ampak povsem praktičen značaj; vsebuje vse od muzeja znanosti do palače umetnosti in oceanografskega muzeja.
Zunanji ogled stavb: l'Hemisferic, Muzej znanosti princa Filipa, 'Umbracle, l'Oceanografic, Operna hiša in center za umetnost, l'Agora – prostor za koncerte in športne prireditve, most l'Assut … Futuristične promenade kažejo pot do steze formule 1 in teniških igrišč za mednarodna tekmovanja. Prosto popoldne.

TRETJI DAN: VALENCIA / zajtrk, nočitev
Zajtrk v hotelu. Ogled (z metrojem in peš) starega mestnega jedra Valencie, ki je ohranilo klasično špansko podobo. Osrednji del zapolnjuje katedrala, zgrajena v gotskem slogu z izjemnim portalom in osmerokotnim zvonikom – mestnim simbolom. Poleg katedrale si boste ogledali tudi staro poslopje borze La Lonja, izjemno poznogotsko trgovsko središče iz 15. stoletja ter zanimive mostove. Postanek in sprehod skozi pokrito tržnico Central iz leta 1928, eno najlepših in največjih evropskih tržnic s 350 lično urejenimi stojnicami. Sprehod po živahnih ulicah Barrio del Carmen. Prosto popoldne za samostojno raziskovanje mesta. Zvečer možnost tipične španske večerje s paeljo, ki so jo »izumili« prav v Valencii. (za doplačilo)

ČETRTI DAN: VALENCIA (NASAD POMARANČ)–SLOVENIJA / zajtrk
Dan kot nalašč za obisk nasada pomaranč in drugega sadja v neposredni bližini Valencie. (za doplačilo) Vožnja na družinski nasad pomaranč, ki deluje že od leta 1850. Ni treba posebej poudarjati, da gojenju pomarančevcev in drugemu sadju (limone, mandarine, kaki, granatna jabolka, slive …) posvečajo veliko svojega časa in odlično skrbijo za kakovost pridelka. Sprehod med starodavnimi in lepo negovanimi drevoredi je še kako sproščujoč in zanimiv. Med sprehodom bomo izvedeli vse o zgodovini gojenja pomarančevcev in pridelave pomaranč in ter izdelkov iz sadja. Vse, kar bo na drevesih zrelega, bomo lahko tudi zaužili. Obiskali bomo hiše delavcev, kapelo in zgodovinski del vrta. Polni
novega znanja si bomo privoščili manjšo malico oziroma »almuerzo«, ki nam jo bodo postregli na lepo urejenem vrtu. Uživali bomo ob lokalnem slanem in sladkem pecivu, sveže iztisnjenem pomarančnem soku, kavi in čaju. Seveda pa lahko Valencio raziščete tudi individualno, s kolesi, saj ta veljajo za najbolj priljubljeno prevozno sredstvo v mestu. Popoldne vožnja na letališče in polet predvidoma ob 17.35 v Trst.
Prevoz v Slovenijo. (za doplačilo)

 
 

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Trst–Valencia–Trst, letališke in varnostne pristojbine, 1 kos manjše ročne prtljage v izmeri 42 x 20 x 30 cm (ki jo lahko postavite pod sedež na letalu), 3 x nočitev z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*, vse prevoze po programu, vse zunanje oglede po programu, spremstvo in organizacijo potovanja.
DOPLAČILA PO ŽELJI, ob prijavi:
enoposteljna soba 109 EUR,
1 x večerja s paeljo in tapasi (v lokalni restavraciji) 26 EUR;
obiranje pomaranč in okusna malica 49 EUR (vsi izleti ob prijavi najmanj 20 potnikov);
prevoz na letališče 38 EUR,
doplačilo za 1 kos ročne prtljage dimenzije 55 x 40 x 20 cm (priporočljivo) 20 EUR in
doplačilo za kos oddane prtljage do 15 kg 60 EUR.
DOPLAČILO PO ŽELJI, na poti: strošek vstopnin in lokalnega prevoza.
OPOMBA Prevozi z nizkocenovnimi letalskimi prevozniki
Nizkocenovni letalski prevozniki potniku dovoljujejo predvidoma en kos ročne prtljage (nahrbtnik/manjša torba, ki jo lahko postavite pod sedež), ki ga potnik lahko nese na letalo in lahko meri največ 42 x 20 x 30
cm. Če imate večji kos ročne prtljage (dimenzije do 55 x 40 x 20 cm, do 10 kg), ga lahko vzamete s seboj proti doplačilu 10 EUR v eno smer. Lahko pa imate s seboj tudi en kos prtljage, ki se ga odda ob prijavi za let, s skupno težo 15 kg (v nekaterih primerih 20 kg), kar se plača dodatno (predvidoma 60 EUR na oddani kos prtljage za povratni let). Za posameznega prevoznika je natančna dovoljena teža (tako za ročno prtljago kot za prtljago, ki se odda), ki je vključena v ceno, navedena v obvestilu pred odhodom na potovanje. Na letih hrana in pijača nista všteti v ceno, prav tako sedežni red praviloma ni določen. Ob prijavi je treba obvezno navesti TOČNO IME IN PRIIMEK (kot je napisano v veljavnem potovalnem dokumentu potnika, s katerim namerava potovati (osebna izkaznica ali potni list). Pri nekaterih prevoznikih je treba ob prijavi posredovati tudi številko, veljavnost in vrsto osebnega dokumenta ter rojstne podatke potnika. Vsaka sprememba napačno navedenih podatkov ima za posledico dodatne stroške ali celo nakup nove vozovnice. Strošek nosi potnik.
SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE, ki so sestavni del programa in pogodbe/voucherja,
so vam kot posebna tiskana priloga k programu na voljo v vseh poslovalnicah TA PALMA ali na www.palma.si.
 
 
Informacije in prijave:
05/66-33-660,
01/23-92-582,
01/24-43-692,
03/89-84-370

Odhodi: 31. januar, 21. februar in 28. februar 2019 

Najmanjše število potnikov: 35

www.palma.si