Dnevnik.si

Zaragoza, Valencija in Madrid 

Nepozabno doživetje španskih mest

• direktni letalski prevoz iz Ljubljane – ekskluzivno pri Palmi
• zgodnji odhod letala in pozna vrnitev – polnih 5 dni
• kombinacija zanimivih španskih mest, njihove kulture, tradicije in kulinarike

Cena potovanja za naročnike Dnevnika samo: 599 EUR na osebo

Redna cena: 699 EUR

 1. DAN: SLOVENIJA–ZARAGOZA / nočitev
Predvidoma v jutranjih urah zbor potnikov na letališču JP Ljubljana in polet proti Zaragozi. Po pristanku sledi vožnja v Zaragozo in ogled mestnih znamenitosti: Basilica de Nuestra Senora del Pilar, trg Pilar z rimskim forumom, cerkvijo La Seo, La Lonjo, mestno hišo in Aljaferio (največji ostanek muslimanov zunaj Andaluzije). Vožnja do predela, kjer so leta 2008 organizirali svetovno razstavo EXPO, katere glavna tema je bila voda in v okviru te tematike se je predstavilo več kot sto držav.

2. DAN: ZARAGOZA–ALBARRACIN–TERUEL–VALENCIA / zajtrk, nočitev
Vožnja v vasico Albarracin, ki velja za najlepšo špansko vasico. Tam ima človek občutek, da se je prestavil v srednjeveško pravljico, v kateri princesa Blanca igra glavno vlogo. Zanimiva, nespremenjena in neokrnjena vasica na n. v. 1180 m z ozkimi in strmimi uličicami ter srednjeveško arhitekturo si je prislužila tudi mesto na seznamu UNESCA. Po ogledu sledi vožnja v Teruel, ki velja za mesto, polno življenja in živahnih barv, ter kraj dramatične zgodbe dveh zaljubljencev iz 13. stoletja, ki veljata za španska Romea in Julijo. Nadaljevanje poti v Valencijo, tretje največje špansko mesto, ki si je ime »mesto rož« prislužilo s številnimi vrtovi in parki. Nastanitev v hotelu. Večerni sprehod po enem izmed najživahnejših mediteranskih mest.

3. DAN: VALENCIA–MADRID / zajtrk, nočitev
Vožnja skozi moderni del mesta, kjer so urbano celoto spremenili v eno od evropskih najmodernejših mest. Želja, da bi v mestu oblikovali učinkovito povezavo med starim in novim, se je uresničila z izvedbo načrtov najpomembnejšega arhitekta Valencie Santiaga Calatrava. Zunanji ogled stavb: Hemisferic, Muzej znanosti princa Filipa, Umbracle, Oceanografic, Operna hiša in center za umetnost, Agora (prostor za koncerte in športne prireditve), most Assut. Za slovo še sprehod skozi staro mestno jedro, ki je ohranilo klasično špansko podobo. Osrednji del zapolnjuje katedrala, zgrajena v gotskem slogu z izjemnim portalom in osmerokotnim zvonikom – mestnim simbolom. Poleg katedrale stojita zanimivo staro poslopje borze La Lonja, izjemno poznogotsko trgovsko središče iz 15. stoletja, in pokrita tržnica Central. Pozno popoldne vožnja v prestolnico Španije – enkratni Madrid, ki slovi kot najvišje ležeča evropska prestolnica na peščenih gričih Sierra de Guadarrama.


4. DAN: MADRID /nočitev, zajtrk
Po zajtrku sledi sprehod skozi mestno središče, mimo Kraljeve palače, veličastnega doma burbonske dinastije, zgrajene v neoklasicističnem slogu, z 2800 sobami. Nadaljevanje sprehoda mimo madridske operne hiše (Teatro Real), trga Mayor, največjega in najlepšega renesančnega trga s številnimi kavarnami, bari tapas in restavracijami, ki vabijo mimoidoče. Prav na trgu se obiskovalec zares zave, da je v prestolnici Španije. Krajši postanek in nadaljevanje sprehoda do »srca Madrida«, kot pravijo trgu Puerta del Sol s sedežem madridske regionalne vlade in kipom medvedke z jagodičnico – simbolom mesta. Čas za ogled katerega izmed muzejev ali samostojno raziskovanje.

5. DAN: MADRID–ZARAGOZA–LJUBLJANA / zajtrk
Po zajtrku panoramski ogled Madrida, ki ga je šele leta 1561 izbral za prestolnico kralj Filip II. Z avtobusom si bomo ogledali Paseo de la Castellana, najdaljšo ulico v mestu s številnimi visokimi stolpnicami, muzeji in stadionom nogometnega kluba Real – Bernabéu, najbolj znan madridski prizor: trg Cibeles z vodnjakom boginje Kibele, mestna vrata Alcalá, areno za bikoborbe Las Ventas, Plazo España (trg s kipom Don Kihota in Sanča Panse), glavno poslovno ulico Gran Via, mestni park Retire … Popoldne slovo od prestolnice in vožnja nazaj v Zaragozo. Polet letala predvidoma v večernih urah in pristanek v Ljubljani v poznih večernih urah. 

Cena potovanja za naročnike Dnevnika samo 599 EUR na osebo.
Redna cena: 699 EUR

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Ljubljana–Zaragoza–Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine, 4 x nočitev z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelu 3/4*, vse prevoze po programu, vse zunanje oglede po programu, spremstvo in organizacijo potovanja.
DOPLAČILO za manjšo skupino (od 25 do 34 potnikov): 30 € po osebi
DOPLAČILA PO ŽELJI, ob prijavi: enoposteljna soba – 109 €
DOPLAČILO PO ŽELJI, na poti: strošek vstopnin in lokalnega prevoza
POPUSTI: otroci od 2. do 12. leta na dodatnem ležišču – 10 %
 
SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE, ki so sestavni del programa in pogodbe/voucherja,
so vam kot posebna tiskana priloga k programu na voljo v vseh poslovalnicah TA Palma ali na www.palma.si.
 
Informacije in prijave:
05/66-33-660,
01/23-92-582,
01/24-43-692,
03/89-84-370

Odhod: 31. 10. 2018 

Vrnitev: 4. 11. 2018 

Najmanjše število potnikov: 35

www.palma.si