Dnevnik.si

SLAVONIJA – DOMAČA IN PRIJAZNA

•Sprejem in prikaz domačih obrti ob slavonski malici
• Obisk znane vinske kleti z degustacijo
• Sprehod in vožnja z ladjico po naravnem rezervatu Kopački rit
• Ogled čudovite katedrale v Đakovu
• Veselo druženje, tamburaši in odlična domača kulinarika

Cena potovanja za naročnike Dnevnika samo 159 EUR na osebo
(najmanj 40 potnikov), namesto 189 EUR
OPIS:


1 DAN: SLOVENIJA – KUTJEVO – ĐAKOVO – OSIJEK
Slavonska ravnica, prostrani vinogradi, imenitna katedrala, središče Slavonije ter veselo druženje
Zgodnji jutranji odhod iz Slovenije. Sledi vožnja prek mejnega prehoda Obrežje s krajšim postankom ob avtocesti. Najprej bomo obiskali zlato dolino neskončnih vinogradov – mesto KUTJEVO. Prevzela nas bo srednjeveška vinska klet, ki so jo leta 1232 zgradili cistercijani in v kateri hranijo najbogatejšo zbirko arhivskega vina na Hrvaškem. V originalu je ohranjen tudi baročni dvorec, v katerem sta med drugim bivala cesarica Marija Terezija in baron Franjo Trenk. Kako sta se imela, nam bo razkril lokalni vodnik. Ker bo ravno čas za malico, jo bodo za nas pripravili v priznani restavraciji nad kletjo. Po topli malici sledi ogled kleti z degustacijo njihovih vrhunskih vin. Nadaljevanje poti v Đakovo. Tam se bomo sprehodili po korzu in si ogledali glavno znamenitost mesta, izjemno katedralo, ki jo je dal zgraditi škof Strossmayer. Dunajski arhitekti in nemški slikarji so s svojim delom prispevali, da je katedrala še danes ena najlepših daleč naokoli. Pozno popoldne nas bo pot vodila še do Osijeka, ki je gospodarsko in kulturno središče Slavonije na desnem bregu Drave. Simbol mesta je velikanska in lepo okrašena neogotska katedrala. Nastanitev v hotelu 3*. Večerja in nočitev.

2 DAN: OSIJEK – KOPAČKI RIT – VUKOVAR – SLOVENIJA
Čudovit naravni rezervat, hrvaško mesto heroj ob Donavi, prijazni Slavonci in domača kulinarika
Po zajtrku se bomo zapeljali do bližnjega naravnega rezervata Kopački rit, ki je ena največjih rečnatih močvirnih nižin v Evropi. To področje vodnih kanalov in kopnega med Dravo in Donavo skozi leto zelo spreminja svoj videz, odvisno od intenzitetepoplavljanja. Je največje rastišče in mrestišče sladkovodnih rib v Podonavju in najpomembnejši ornitološki rezervat na Hrvaškem. Po ogledu bomo nadaljevali pot do Vukovarja. Mesto ob Donavi še danes čuti posledice hudih bojev v letu 1994, sicer pa središče mesta velja za baročni biser. Po krajšem postanku se bomo zapeljali do manjšega kraja v slavonskem podeželju, kjer boste obiskali »šokačko« hišo. Domačini nas bodo prijazno sprejeli in nam postregli svoj tipični narezek, kruh iz krušne peči in domač »čobanac«. Za veselo razpoloženje ne bodo manjkale niti tamburice … Zagotavljamo vam, da ne bo nihče odšel lačen. Tu se bomo tudi poslovili od prijaznih Slavoncev in verjamemo, da bosta tudi vam segli globoko v srce njihovi pesem in gostoljubnost. Vrnitev v Slovenijo v poznih večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz po programu, malico v Kutjevem, ogled kleti z degustacijo, 1 x polpenzion (večerja in zajtrk), nastanitev v hotelu 3*, ogled narodnega parka Kopački rit z vožnjo z ladjico, sprejem in prikaz domačih obrti ter slavonsko malico, nastop tamburaške skupine s starogradskimi pesmimi, turistično takso, vodenje in strošek organizacije.

DOPLAČILO V AGENCIJI: enoposteljna soba 20 EUR na osebo

VSTOPNA MESTA: Celje, Domžale, Krško, Ljubljana, Novo mesto in Trojane pri najmanj 10 potnikih iz posameznega kraja ter Kranj, Maribor, Postojna in Slovenska Bistrica pri najmanj 15 potnikih iz posameznega kraja. Posebne želje glede sedežnega reda na avtobusu so neobvezujoče in predvsem odvisne od datuma prijave.

Splošni pogoji poslovanja so sestavni del programa in so na voljo na palma.si in na prodajnih mestih agencije Palma.


Odhodi:
27. oktober,
29. oktober
4. november 2017 (2 dni)


Informacije in prijave:
01/52 02 700,
04/20 20 880,
01/23 92 580,
01/24 43 690

 

www.palma.si