Dnevnik.si

PO SONCE NA BALEARSKE OTOKE

Svetovljanska Majorka in razigrana Ibiza

• Raziskovanje čudovitih Balearskih otokov
• Odlična kombinacija potovanja in počitnic
• Še vedno prijetne temperature, do 25 °C
• Povratek z direktnim letom v Ljubljano

Cena potovanja za naročnike Dnevnika samo 479 EUR na osebo

(namesto 599 EUR, prijavljenih najmanj 45 potnikov)

 

PROGRAM:
PRVI DAN (nedelja): (SLOVENIJA)-BENETKE-MAJORKA / nočitev
Zbor potnikov predvidoma v opoldanskih urah na letališču pri Benetkah (ob doplačilu možnost prevoza iz Slovenije) ter polet na otok Majorka. Po pristanku vožnja v hotel in nastanitev. Prvi sprehod v letoviškem središču.

DRUGI DAN (ponedeljek): Izlet v Valldemosso in Soller / zajtrk in nočitev)
Prost dan za uživanje ali kopanje, sprehode. Za doplačilo priporočamo izlet v Valldemosso in nato v Soller, ki bo za vedno ostal povezan s pisateljico George Sand, saj je tam preživela zimo 1838/39. Za številne pa je bolj znan in zanimiv Frederic Chopin, ki je skupaj s pisateljico bival v kartuzijanskem samostanu. Ogled samostana, v katerem najbolj navduši lekarna iz 17. stoletja z zanimivimi medicinskimi pripravki. Sprehodili se bomo tudi do Sancheve palače, skromne cerkvice in rojstne hiše majorške svetnice Katarine iz Palme (Catalina Thomás). Ustavili pri bomo pri zalivu, kjer se je izkrcala Sissi in obiskala Ludvika Habsburškega, ki si je nedaleč stran postavil palačo. Vožnja v Soller, kjer so od nekdaj živeli od oljk in sadja, v 19. stoletju pa so pomaranče in vino menjavali za francosko blago in mestece je dobilo rahlo francoski meščanski pridih. Še danes so znani po najboljšem pomarančnem soku in sladoledu na otoku. Posebnosti mesteca sta stara železniška postaja in ozkotirna železnica s starinskimi lesenimi vagoni z malim muzejem, kjer hranijo nekaj del Picassa in Mirója. S tramvajem iz leta 1913 se bomo popeljali do Port Soller in od tam nazaj avtobusom v hotel. Zvečer priporočamo (za doplačilo) ogled odlične predstave flamenka Es foguero, v katero so vključili tudi predstavo Don Kihot.

TRETJI DAN (torek): MAJORKA–IBIZA / zajtrk in nočitev

Ogledali si bomo glavno mesto otoka, ki preseneča s svojo izjemno kulturno dediščino, vidno v razkošnih cerkvah, veličastnih javnih zgradbah in čudovitih zasebnih graščinah. Palma je vrveče, živahno svetovljansko mesto, kjer živi polovica otoških prebivalcev. Ogledali si bomo nekdanjo borzo La Lonjo, kip majorškega svetnika Ramona Llulla, enkratno katedralo iz 14. stoletja, palačo Almudaina, ki je danes v lasti španske kraljeve družine, mestno hišo, trg Mayor ter Španski trg. Na glavni mestni ulici si bomo vzeli čas za razvajanje. V eni od številnih kavarn lahko pokusite lokalno sladko specialiteto – ensaimado. Katedrala Marije iz Palme, znana kot La Seu, predstavlja eno najlepših gotskih zgradb v Španiji in verjamemo, da bo navdušila tudi vas. Nekaj prostega časa in popoldne vožnja na sosednji otok Ibizo, imenovano tudi beli otok, poln življenja. Ibiza jepostala sinonim za drugačnost. Že v 60. letih prejšnjega stoletja so se umetniki in vsi drugače misleči zatekali na otok, ki je bil ravno dovolj oddaljen od celine in so lahko svobodno in v miru živeli in ustvarjali. Vožnja do hotela
v letoviškem središču in nastanitev.

ČETRTI DAN (sreda): IBIZA / zajtrk in nočitev

Prost dan za uživanje ali kopanje ter dolge sprehode. Naužili se bomo še zadnjih španskih sončnih žarkov.
 

PETI DAN (četrtek): IBIZA–LJUBLJANA / zajtrk in nočitev

Ogled majhnega otoka Ibiza, ki je poln nasprotij. To je otok z bleščeče belo arhitekturo, eksotično atmosfero glavnega mesta Eivissa, s številnimi obalnimi zalivčki in prečudovitimi plažami. V notranjosti otoka najdemo nasade figovcev, mandljevcev, oljk in vinogradov. V glavnem mestu Eivissa, ki je na seznamu Unescove kulturne dediščine, se bomo povzpeli na trdnjavo, ki kraljuje nad mestom. Nagrajeni bomo s čudovitim razgledom na pristanišče in okolico. Sprehod mimo glavnih mestnih zanimivosti in popoldne nekaj prostega časa za raziskovanje v lično urejenih trgovinicah in na stojnicah ali razvajanje v številnih restavracijah in barih. Popoldne direkten polet v Ljubljano.
 
REDNA CENA POTOVANJA: najmanj 45 potnikov: 599 EUR
CENA POTOVANJA ZA DNK: najmanj 45 potnikov: 479 EUR

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine, 1 kos oddane prtljage do 10 kg, štiri nočitve z zajtrki v hotelih 3*, izlete in prevoze po programu, spremstvo in organizacijo potovanja.
DOPLAČILO: na posameznem avtobusu za manjšo skupino (od 35 do 44 potnikov) – 40 EUR.
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 119 EUR, enosmerni prevoz na letališče 29 EUR, izlet po Majorki: 40 EUR (izleti bodo organizirani ob prijavi najmanj 25 potnikov).
DOPLAČILO PO ŽELJI na poti na osebo: strošek vstopnin približno 30–40 EUR.
SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA so sestavni del programov in so na voljo na naši spletni strani www.palma.si ter v vseh naših poslovalnicah po SlovenijOdhod: 7. oktober 2018

Informacije in prijave:

05/66-33-660,
01/23-92-582,
01/24-43-692,
03/89-84-370

 

www.palma.si