Dnevnik.si

Pariške impresije – po poteh
Leonarda da Vincija, 4 dni

• Bogat program za radovedne popotnike in ljubitelje
   zgodovine ter umetnosti.
• Obisk znamenite Garnierjeve opere, sprehod skozi čudovite
   vrtove Tuleries in vzpon na umetniški Montmartre, kjer
   so ustvarjali Dali, Picasso, Van Gogh in mnogi drugi.
• Obisk znamenitega Louvra skozi stekleno Piramido.
• Direktno letalo iz Ljubljane, optimalne časovnice in
   odlično vodenje.

 

 

PROGRAM:

PRVI DAN: Crème de la crème: umetnine svetovnega slovesa, nočitev
Po prihodu na letališče Charlesa de Gaulla prevoz z avtobusom do romantičnega središča Pariza. Krajša panoramska vožnja v ritmu najlepših francoskih šansonov po znameniti Napoleonovi zgodovinski osi, ki jo slavnostno začenja L'Étoile – Slavolok zmage. Edinstveni pariški joie de vivre – uživaški življenjski stil – vas bo prevzel že na začetku potovanja. Vožnja do hotela in osvežitev. Nadaljevali boste peš in z metrojem. Prijeten sprehod po Elizejskih poljanah ali ob Seni. Zvečer si bomo privoščili križarjenje po Seni.
DRUGI DAN: Opera Garnier–Latinska četrt–Montmartre, zajtrk in nočitev
Po zajtrku bomo obiskali znamenito Garnierjevo opero, nato se bomo sprehodili skozi vrtove Tuleries, ki so eni najlepših primerkov francoskih vrtov. Pot bomo nadaljevali ob obrežjih reke Sene proti Mestnemu otoku, kjer se je začela zgodovina Pariza. Prosto za pozno kosilo v znameniti Latinski četrti. Zvečer se bomo povzpeli na Montmartre, umetniški grič, kjer so ustvarjali slikarji svetovnega slovesa: Dali, Kandinsky, Picasso, Van Gogh … Obisk po mnenju mnogih, najlepše cerkve v Parizu – Sacré Coeur. Pred povratkom v hotel še postanek na razgledni točki, od koder je lep pogled na razsvetljeni Pariz.
TRETJI DAN: Gradovi ob Loari: Amboise–Chenonceau, zajtrk in nočitev
Po zajtrku vožnja do gradu Amboise, kjer naj bi bil v bližnji kapeli pokopan Leonardo da Vinci, samo mesto pa je eno najstarejših ob Loari. Ogled gradu in kapele. Nekaj prostega časa v slikovitem mestecu. Sledil bo ogled elegantnega ženskega gradu Chenonceau na reki, ki ga obdajajo vrtovi kraljice Katarine Medičejske in kraljeve ljubice Henrika II. Diane de Poitiers. Vožnja proti Parizu in nočitev.
ČETRTI DAN: Paris, je t'aime: pariški užitki, zajtrk
V jutranjih urah se bomo napotili skozi znamenito stekleno Piramido v Louvre. Piramida je mojstrovina nedavno preminulega arhitekta Ieoh Ming Peija, ki je imel odličen čut za geometrijo in svetlobo. Za doplačilo ogled razstave Leonarda da Vincija (v primeru potrditve termina), nato sledi najljubša pariška aktivnost: flâner – pohajkovanje. To pot vas bo navdušil levi breg, Latinska četrt, tradicionalno zbirališče izobraženske elite vse od 12. stoletja, kamor sega ustanovitev danes ene najbolj priznanih evropskih univerz – Université de Sorbonne. Odkrivali bomo najljubše kotičke Parižanov. Med njimi je na prvem mestu kultna četrt Saint-Gérmain-des-Près, polna kavarn in intimnih koncertnih kleti, kjer so se v prejšnjem stoletju srečevali najslavnejši misleci, pisci in glasbeniki – od Sartra do Hemingwaya. Sprehod po najlepših pariških vrtovih Jardins du Luxembourg. Pariške impresije vas bodo klicale nazaj v mesto luči … Au revoir, Paris! Pozno popoldne prevoz na letališče in polet v Ljubljano.

 
Cena potovanja za naročnike Dnevnika samo 499 EUR
(prijavljenih najmanj 45 potnikov) (namesto 599 EUR)

 

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Ljubljana–Pariz–Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine, avtobusni prevoz letališče–hotel–letališče, triurni avtobusni ogled Pariza (prvi dan), tri nočitve z zajtrki v hotelu 3*, izlet na Loaro, zunanji ogledi in stroški spremstva ter organizacije potovanja.
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 129 EUR, PAKET VSTOPNIN v muzej Louvre z rezervacijo, za ogled Opere Garnier, v Amboise, v kapelo Leonarda da Vincija in križarjenje po Seni: 52 EUR/osebo.
MOŽNA DOPLAČILA na poti: vzpon na Eifflov stolp 25 EUR, razstava Leonarda da Vincija 17 EUR, posamezne vstopnine v muzeje 5–15 EUR, vožnja z metrojem 15 EUR (karnet 10 vozovnic).
SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA so sestavni del programov in so na voljo na naši spletni strani www.palma.si ter v vseh naših poslovalnicah po SlovenijiOdhod: 31. oktober 2019, 4 dni

Informacije in prijave:

01/23-92-582,
01/24-43-692,
05/82-80-013,
03/89-84-370

 

www.palma.si