PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

MADRID, PORTO in LIZBONA

Špansko-portugalska pravljica

• Odlična kombinacija: Madrid in Lizbona
• Raziskovanje Iberskega polotoka
• Slikovita pokrajina in bogata mesta
• Direktni letalski prevoz iz Ljubljane
• Ekskluzivno pri PALMI

Cena potovanja za naročnike Dnevnika samo 659 EUR na osebo

(namesto 859 EUR, prijavljenih najmanj 45 potnikov)

 

PROGRAM:
PRVI DAN (sreda): LJUBLJANA – MADRID – PORTO | nočitev
Zbirališče potnikov na letališču JP Ljubljana predvidoma v jutranjih urah in polet letala v Madrid. Po pristanku v Madridu, bomo potovanje nadaljevali v Salamanko, mesto enkratne renesančne arhitekture. Od leta 1988 je staro mestno jedro na seznamu Unescove svetovne dediščine. Sprehod po mestu je prava paša za oči in duha. Plaza Mayor ali glavni trg je iz 18. stoletja in velja za enega najimenitnejših baročnih trgov Španije, stara in nova katedrala pa predstavljata nenavadni arhitekturi, ki se kljub razliki v slogih lično spajata. Nadaljevanje potovanja v smeri špansko-portugalske meje v slikovito dolino reke Douro. Na poti nastanitev.

DRUGI DAN (četrtek): DOLINA REKE DOURO – PORTO | zajtrk, nočitev
Vožnja po dolini reke, ki je ime dobila po zlatu (ouro). Dolina je polna vinogradov in slovi po proizvodnji svetovno znanega portovca. Razgibana pokrajina nas bo spremljala vse do mesteca Villa Real in naprej do prekrasnega mesta Amarante s slikovito lego na bregovih lene reke Tamega. Vožnja v Porto, kjer si bomo ogledali stolnico Se, cerkvice in samostan sv. Frančiška ter borzo za vrednostne papirje, zgrajeno že leta 1843. Pokušina desertnega portovca − tipičnega portugalskega vina v znamenitih vinskih kleteh ob reki Douro. Nastanitev.

TRETJI DAN (petek): PORTO – FATIMA – LIZBONA | zajtrk, nočitev
Vožnja v Fatimo, romarski kraj, ki ga imenujejo oltar Portugalske. Sprehod po središču, ki je za milijone romarjev kraj skrivnosti in svetosti ter prizorišče šestih čudežnih prikazovanj device Marije iz leta 1917. Nadaljevanje poti v Lizbono ter ogled portugalskega glavnega mesta, ki leži na sedmih gričih ob obali reke Tejo. Odšli bomo v predel Belem in si ogledali dva dragulja pod Unescovo zaščito, Belemski stolp in samostan sv. Jeronima s cerkvijo. Ustavili se bomo tudi pri spomeniku slavnih pomorščakov raziskovalcev in po želji pokusili belemsko sladico pasteis de Belem. Popoldne bomo nadaljevali ogled Lizbone in njenega čarobnega labirinta uličic. Sprehod po živahni četrti Baixa in njenih številnih trgih. Nastanitev v hotelu. Ob doplačilu priporočamo obisk lokala s tipičnim otožno hrepenečim portugalskim fadom in večerjo.

ČETRTI DAN (sobota): LIZBONA – CACERES – MADRID | zajtrk, nočitev
Po zajtrku vožnja proti španski prestolnici skozi zanimivo pokrajino. Na poti postanek v mestu Caceres, kjer se je čas že davno ustavil. V mestu so ohranjeni starodavno obzidje, vijugaste uličice in čudovite plemiške hiše. Vožnja v Madrid in najprej informativni avtobusni ogled prestolnice. Ogledali si bomo Passeo de la Castellana, najdaljšo ulico v mestu s številnimi visokimi stolpnicami, muzeji in stadionom nogometnega kluba Real – Bernabéu, najbolj znan madridski prizor trg Cibeles z vodnjakom Kibele, mestna vrata Alcalá, areno za bikoborbe Las Ventas, Plaza España – trg s kipom Don Kihota in Sanča Panse, glavno poslovno ulico Gran Via, mestni park Retire … Nastanitev.

PETI DAN (nedelja) MADRID – LJUBLJANA | zajtrk
Sprehod mimo Kraljeve palače, veličastnega doma burbonske dinastije, zgrajenega v neoklasicističnem slogu, z 2800 sobami. Nadaljevanje sprehoda mimo madridske operne hiše (Teatro Real), trga Mayor, največjega in najlepšega renesančnega trga s številnimi kavarnami, tapas bari in restavracijami, ki vabijo mimoidoče. Prav na trgu se obiskovalec zave, da je v prestolnici Španije. Krajši postanek in nadaljevanje sprehoda do srca Madrida, kot pravijo trgu Puerta del Sol s sedežem madridske regionalne vlade ter kipom medvedke z jagodičnico – simbolom mesta. Predvidoma popoldne vožnja na letališče Barajas, predviden odhod letala v Ljubljano je v večernih urah.

 
Cena potovanja za naročnike Dnevnika samo 659 EUR
(prijavljenih najmanj 45 potnikov) (namesto 859 EUR)

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine, avtobusni prevoz po programu, štiri nočitve z zajtrki v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah, zunanje oglede po programu, spremstvo in organizacijo potovanja.
DOPLAČILO: za manjšo skupino med 35 in 44 potniki 50 EUR
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 129 EUR; ogled tradicionalne predstave s fadom z večerjo: 55 EUR; ogled predstave flamenka s pijačo 35 EUR
DOPLAČILO PO ŽELJI na poti na osebo: strošek vstopnin in lokalnega prevoza približno 40 EUR.
SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA so sestavni del programov in so na voljo na naši spletni strani www.palma.si ter v vseh naših poslovalnicah po SlovenijOdhod: 5. december 2018

Informacije in prijave:

05/66-33-660,
01/23-92-582,
01/24-43-692,
03/89-84-370

 

www.palma.si