Dnevnik.si

Predpraznični MADRID in ANDALUZIJA, 5 dni


• Direktni letalski prevoz s posebnim letalom iz Zagreba
• Polni dnevi in odlična kombinacija tradicionalnega španskega juga ter prestolnice
• Ogled prazničnih stojnic na trgih Mayor, Santo Domingo in Plaza Espana

 
 

 


1. DAN: LJUBLJANA–MADRID–GRANADA nočitev
Zbirališče potnikov na letališču pri Zagrebu predvidoma v jutranjih urah in polet posebnega letala v Madrid, nadaljevanje vožnje na tradicionalni jug Španije, v Andaluzijo. Na poti postanek v mestu Campo de Criptana, kjer na slemenu nad planjavo stoji enajst mlinov na veter, ki predstavljajo najstarejše mline v Manči. Nadaljevanje poti do slikovite Granade, ki sta jo leta 1492 za kastiljsko krono zasedla kraljica Izabela I. Kastiljska in kralj Ferdinand II. Aragonski. Nastanitev v hotelu. Možnost ogleda predstave pristnega flamenka – tradicionalnega andaluzijskega plesa.
2. DAN: GRANADA–SEVILLA zajtrk, nočitev
Po zajtrku si bomo ogledali po mnenju mnogih najlepši zaklad Andaluzije – trdnjavo Alhambra z vrtovi Generalife. Sprehod še skozi staro mestno središče Granade in ogled kraljeve kapele – grobnice »katoliških vladarjev« Ferdinanda in Izabele. Popoldne nadaljevanje vožnje v prestolnico Andaluzije – Sevillo. Prosto popoldne za individualne oglede ali nakupe. Možnost plovbe z ladjico po reki Guadalquivir (doplačilo).
3. DAN: SEVILLA–CORDOBA zajtrk, nočitev
Zajtrk in avtobusni ogled Seville (Isla Cartuja – prizorišče svetovne razstave leta 1992, Španski trg …) ter ogled stolnice, Španskega trga, palače Alcázar. Prav gotovo bo posebno doživetje tudi sprehod po vijugastih ulicah Barrio de Santa Cruz. Zgodaj popoldne bomo nadaljevali vožnjo po dolini reke Guadalquivir do Córdobe. Ogledali si bomo biser arabske arhitekture iz časa kalifata, eno največjih mošej na svetu, imenovano Mezquita. Sprehod po vijugastih ulicah Barrio de la Judería, poznanih tudi po zanimivih notranjih dvoriščih – »patiih«. Vožnja do hotela na poti v smeri Toleda.
4. DAN: TOLEDO–MADRID zajtrk, nočitev
Po zajtrku si bomo ogledali Toledo, glavno mesto pokrajine Kastilja–Manča, znano po slovitem toledskem jeklu. V mestu, ki je pod zaščito Unesca, se bomo po srednjeveških uličicah sprehodili do ene najlepših gotskih stolnic v Španiji in nadaljevali do cerkvice Santo Tomé, Popoldne vožnja v Madrid in avtobusni ogled prestolnice. Ogledali si bomo Passeo de la Castellana, najdaljšo ulico v mestu s številnimi visokimi stolpnicami, muzeji in stadionom Bernabéu nogometnega kluba Real, najbolj znan madridski prizor trg Cibeles z vodnjakom boginje Kibele, mestna vrata Alcalá, areno za bikoborbe Las Ventas, Plaza España – trg s kipom Don Kihota in Sanča Panse, glavno poslovno ulico Gran Via, mestni park Retire. Nastanitev.
5. DAN: MADRID–LJUBLJANA zajtrk
Sprehod mimo Kraljeve palače, veličasten dom burbonske dinastije, zgrajen v neoklasicističnem slogu z 2800 sobami. Nadaljevanje sprehoda mimo madridske operne hiše (Teatro Real), trga Mayor, največjega in najlepšega renesančnega trga s številnimi kavarnami, tapas bari in restavracijami, ki vabijo mimoidoče. Prav na trgu se obiskovalec zave, da je v prestolnici Španije. Krajši postanek in nadaljevanje sprehoda do »srca Madrida«, kot pravijo trgu Puerta del Sol s sedežem madridske regionalne vlade ter kipom medvedke z jagodičnico – simbolom mesta. Predvidoma popoldne vožnja na letališče Barajas, predviden odhod letala v Zagreb je v večernih urah.

Cena aranžmaja za naročnike Dnevnika samo: 489 EUR
na osebo ob prijavi najmanj 45 potnikov (namesto 559 EUR)

DOPLAČILO: za manjšo skupino med 25 in 34 potniki 50 EUR ter med 35 in 44 potniki 40 EUR.

POPUSTI: otroci 2–12 let v sobi z dvema odraslima osebama 10 %.

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine, avtobusne prevoze po programu, avtobusni ogled mesta, štiri nočitve z zajtrki v hotelu 3*, zunanje oglede po programu, vstopnina v Alhambro, spremstvo in organizacijo potovanja.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 129 EUR, predstava flamenka 35 EUR, paket vstopnin (Kraljeva palača, katedrala v Sevilli, Mesquita v Cordobi): 49 EUR, prevoz na letališče 40 EUR.
MOŽNA DOPLAČILA na poti: strošek dodatnih vstopnin in javnega prevoza.
OPOMBA: zaradi velikega zanimanja za ogled spomenikov/cerkva v Španiji in prazničnih dni priporočamo prijavo že na prodajnem mestu. Zaradi velikega zanimanja rezervacija na mestu samem morda ne bo možna.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del programov in so na voljo na naši spletni strani
www.palma.si ter v vseh naših poslovalnicah po Sloveniji.

Informacije in prijave:
01/23-92-582,
01/24-43-692,
05/82-80-013,
03/89-84-370

Odhod: 5. december 2019

 

www.palma.si