PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

JORDANIJA, princesa Bližnjega vzhoda, 6 dni


• Posebno letalo iz Ljubljane z odličnimi časovnicami poletov
• Ogled sedmega čuda sveta – Petre
• Po želji safari z džipom v slikoviti puščavi Wadi Rum
• Razvajanje v letoviškem središču Akaba in kopanje v Mrtvem morju

 
 

 


PRVI DAN: LJUBLJANA–AMMAN večerja
Polet posebnega letala v Amman. Po pristanku ogled znamenitosti prestolnice Jordanije, ki se slikovito razprostira na sedmih gričih. Vzpon na Citadelo, obisk arheološkega muzeja, ogled rimskega amfiteatera s 6000 sedeži in stari del s suki, čajnicami in zanimivimi rokodelnicami.
DRUGI DAN: AMMAN–JERASH–AJLOUN–AMMAN zajtrk, večerja
Raziskovali boste severni del Jordanije. Ogled ostankov mogočnega rimljanskega mesta Jerash, ki veljajo za največje in najpomembnejše zunaj Italije. Pot nas bo vodila še do Ajlouna, enega največjih spomenikov islamske vojaške arhitekture iz obdobja križarskih pohodov. Nočitev.
TRETJI DAN: AMMAN–PETRA–AKABA zajtrk, večerja
Zgodaj zjutraj vožnja v Petro, najznamenitejšo zgodovinsko mesto Jordanije. Rdeče mesto je dolgo ostalo skrivnost, ki so jo poznali samo beduini, danes pa so tako kot turisti samo občasni obiskovalci tega izjemnega rožnatega mesta. Na konjih se boste odpravili po delu doline vse do ozke skalne soteske, na koncu katere se vam bo odprl osupljiv pogled na zakladnico Al Khazneh. Po ogledih nadaljevanje poti v Akabo. Nočitev.
ČETRTI DAN: AKABA–WADI RUM (PO ŽELJI) zajtrk, večerja
Prosto dopoldne boste izkoristili za kopanje v katerem od urejenih kopaliških centrov. Po želji izlet z ladjico ali nepozabno dogodivščino – jeep safari po čudoviti puščavski dolini Wadi Rum. Dolino boste spoznali ob adrenalinski vožnji z džipi, še posebno lepo bo ob sončnem vzhodu ali zahodu. Nočitev v hotelu.
PETI DAN: AKABA–MADABA–GORA NEBO–MRTVO MORJE–AMMAN zajtrk, večerja
Vožnja v Madabo, mesto mozaikov, nato nadaljevanje na goro Nebo, kjer naj bi bil pokopan Mojzes. Z vrha gore boste opazovali presenetljivo pokrajino vse do zvonikov v Jeruzalemu in Mrtvega morja, ki bo vaš naslednji cilj. Slanomorsko razvajanje - nenavadno in zdravilno kopanje. Večerja v tipični jordanski restavraciji. Vrnitev v hotel in prenočevanje.
ŠESTI DAN: AMMAN–LJUBLJANA zajtrk
Del dneva bo še namenjen dodatnim ogledom prestolnice in zadnjim nakupom spominkov oziroma kosilu v lastni organizaciji. Prosto za še zadnji živahni utrip, nato prevoz na letališče in polet v Slovenijo.

 

CENA: 899 EUR (989 EUR) ob prijavi najmanj 45 potnikov
CENA VKLJUČUJE: polet s posebnim letalom Ljubljana–Amman–Ljubljana z že vključenimi letališkimi in varnostnimi pristojbinami, urejanje vizuma, avtobusne prevoze po programu, 5 polpenzionov v hotelih lokalne kategorije 4* po programu (1 x namesto večerje v hotelu tipična tradicionalna večerja), oglede zunanjosti po programu potovanja
(brez vstopnin), spremstvo lokalnega vodnika, organizacijo in spremstvo potovanja v slovenskem jeziku.
DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: 60 EUR (najmanj 35–44 potnikov)
DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 110 EUR; vodniku na poti: osnovne napitnine približno 35 EUR (tudi otroci), vstopnine približno 85 EUR
DOPLAČILA PO ŽELJI: safari z džipi v puščavo Wadi Rum 85 EUR (najmanj 15 potnikov), izlet z ladjico na koralni greben s kosilom 50 EUR

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA so sestavni del programov in so na voljo na naši spletni strani www.palma.si ter v vseh naših poslovalnicah po Sloveniji.

Informacije in prijave:
01/23-92-582,
01/24-43-692,
05/82-80-013,
03/89-84-370

Odhod: 25. april 2019

Najmanjše število potnikov: 45

www.palma.si