PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Romantični Santorini in mistična Kreta

• odkrivanje in raziskovanje najlepših kotičkov Santorinija ter Krete,
• bogat program, odlična kombinacija aktivnega oddiha in počivanja na plažah,
• mistična Kreta velja za domovino cvetoče minojske kulture in zibelko evropske civilizacije,
• Santorini je raj za romantične in navdihujoče počitnice.


DNK CENA: 599 EUR na osebo (redna cena 899 EUR na osebo).

 1. DAN: SLOVENIJA – SANTORINI / prenočitev
Zbor potnikov predvidoma v dopoldanskih urah na brniškem letališču in polet v Grčijo, na otok Santorini. Pristanek in prevoz do hotela, nastanitev v hotelu v letoviškem kraju Kamari.

2. DAN: POČITNICE ali KRIŽARJENJE MED VULKANSKIMI OTOČKI (doplačilo) ali ANTINČNA THIRA / zajtrk, prenočitev
Dan bo namenjen prvemu spoznavanju hotela in okolice. Priložnost bo tudi za prvi obisk katere od okoliških plaž. Obiskal vas bo slovenski predstavnik, ki vam bo na voljo za vsa vprašanja. Dan lahko preživite tako, da se nam pridružite na križarjenju med vulkanskimi otočki v dopoldanskem času (doplačilo) ali se z nami podate na lažji vzpon na antično Thiro, s katere boste lahko občudovali otok Santorini pod vami.

3. DAN: IZLET PO OTOKU SANTORINI (izlet vključen v ceno) – KRETA / zajtrk, prenočitev
Po zajtrku se boste podali na izlet po otoku. Zapeljali se boste do ene najbolj popularnih in romantičnih točk otoka, vasice Oia. V nadaljevanju boste obiskali tradicionalno vasico Pirgos in se po ozkih ulicah povzpeli do trdnjave na vrhu vasi. Sprehodili se boste do Rdeče plaže. Za konec se boste ustavili v vinski kleti, kjer boste pokusili različna svetovno znana santorinska vina. Popoldne prevoz v pristanišče in vožnja z ladjo na Kreto. Pozno zvečer prihod v pristanišče Heraklion, prevoz do hotela v letoviškem kraju Hersonissos.


4. DAN: POČITNICE NA KRETI ali SOTESKA SAMARIA (doplačilo) / zajtrk, prenočitev
Dan za počitnice. Druga, še boljša možnost pa je, da se za doplačilo odpravite v sotesko Samaria. Izlet v neokrnjeno naravo Krete po eni najdaljših sotesk v Evropi (18 km) je prava pohodniška avantura! Po približno štiriurni razgibani vožnji po severozahodnem in notranjem delu Krete boste prispeli do platoja Omalos, vrha soteske Samaria. Od tam se boste peš spustili s 1000 m n. v. skozi sotesko in njeno divjo naravo proti jugu, prečkali najbolj spektakularno točko soteske, »samarijska železna vrata«, in se spustili vse do zaliva na južnem delu otoka Agia Roumeli, kjer boste lahko uživali v Libijskem morju (s seboj kopalke in brisače). Prevoz z ladjico do kraja Hora Sfakion, kjer vas bo čakal avtobus. Pohodniška tura, polna naravnih zakladov in presenečenj, traja od 5 do 6 ur, potrebni pa sta dobra kondicija in dobra športna oziroma pohodniška obutev. Vrnitev v hotel v poznih večernih urah.

5. DAN: IZLET V AGIOS NIKOLAOS (izlet vključen v ceno) / zajtrk, prenočitev
Raziskali boste vzhodni del otoka s prikupnim mestecem Agios Nikolaos z majhnimi trgovinicami, prijetno marino in številnimi barčki ter tavernami, se odpeljali do priljubljenega kraja Elounda in nadaljevali vožnjo do ribiške vasice Plaka, od koder je lep razgled na otok Spinalonga. Vmes se boste ustavili v značilni stiskalnici oliv, kjer olivno olje pridelujejo še po tradicionalni 100 let stari metodi. Postopek si boste lahko ogledali, v njem sodelovali in tudi poizkusili olivno olje. Vrnitev v hotel.

6. DAN: IZLET V HERAKLION ter KNOSOS (izlet vključen v ceno) / zajtrk, prenočitev
Kreta, kakršne ne smete zamuditi! Izlet boste začeli z obiskom ostankov veličastne knosoške palače, ki je bila pred skoraj 4000 leti gospodarsko, politično in versko središče minojske civilizacije. Sledi ogled skrivnostnih izkopanin, ki ležijo le pet kilometrov od današnjega glavnega mesta Heraklion in kjer naj bi po legendi nekoč prebival sam kralj Minos s svojo strašno pošastjo minotavrom. Po približno dobri uri se boste odpeljali do vasi Peza, kjer boste lahko pokusili krajevno vino, olive, marmelado in še kaj. Na koncu izleta pa sledi še ogled arheološkega muzeja v Heraklionu, glavnem mestu Krete. Vrnitev v hotel.

7. DAN : POČITNICE ali IZLET NA OTOK SPINALONGA (doplačilo) / zajtrk, nočitev
Dan bo namenjen uživanju na plaži ali samostojnemu raziskovanju otoka. Za doplačilo priporočamo izlet na otok Spinalonga. Zjutraj se boste z avtobusom odpeljali v Agios Nikolas, kjer se boste vkrcali na ladjico za otok Spinalonga, danes muzej na prostem. Benečani in Otomani so poskrbeli za arhitekturno podobo otočka, pretresljive in šokantne zgodbe o gobavcih in njihovih prebivališčih pa vas popeljejo v bližnjo zgodovino skrivnosti. Otok je pred nekaj leti postal slaven tudi zaradi romana Otok, svetovne uspešnice Victorie Hislop. Nato boste odpluli še v zaliv Kolokitha, kjer bo čas za kopanje na eni od prečudovitih plaž (približno eno uro do uro in pol). Po prijetni osvežitvi se boste vrnili na ladjo, kjer vas bo čakala slastna grška pojedina z žara (vključena v ceno izleta). Osveženi in okrepčani boste odpluli nazaj v Agios Nikolaos, kjer boste imeli nekaj prostega časa pred vrnitvijo v hotel.

8. DAN KRETA – SLOVENIJA / zajtrk
Prosto do odhoda na letališče in vrnitev z letališča Heraklion na Kreti v Ljubljano.

 
DNK CENA: 599 EUR na osebo (redna cena 899 EUR na osebo). (najmanj 40 potnikov)

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Ljubljana–Santorini in Heraklion–Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine, avtobusne prevoze letališče–hotel–pristanišče in pristanišče–hotel–letališče, sedem prenočitev z zajtrkom v hotelu 3* v standardni dvoposteljni sobi,3 v programu navedene izlete, slovenskega spremljevalca in organizacijo potovanja.
POPUSTI: otroci 2–12 let na dodatnem ležišču: 15 odstotkov.
DOPLAČILA: vstopnina 2,5 EUR za vulkan na otoku Santorini, vstopnina v Knosos 16 EUR, vstopnina v
sotesko Samaria in vožnja z ladjico 16 EUR, za varovanje kulturne znamenitosti na Spinalongi 8 EUR.
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 150 EUR, večerje 49 EUR.
MOŽNA DOPLAČILA na poti: vstopnine po želji, izlet na otok Spinalonga 59 EUR (najmanj 23 potnikov), izlet v sotesko Samaria 62 EUR (najmanj25 potnikov), izlet z ladjico na Santoriniju 45 EUR (najmanj 25 potnikov).
OPOMBA: v primeru zgodnjega odhoda zadnji dan se namesto zajtrka dobi suhi paket.
 
SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA so sestavni del programov in so na voljo na naši spletni strani www.palma.si   ter v vseh naših poslovalnicah po Sloveniji.

 

Informacije in prijave:
05/66-33-660,
01/23-92-582,
01/24-43-692,
03/89-84-370

Odhod: 13. 10. 2018 

Vrnitev: 20. 10. 2018 

Najmanjše število potnikov: 40

www.palma.si