Dnevnik.si

Zaragoza, Burgos in Madrid, 4 dni

- Direktni letalski prevoz iz Ljubljane – ekskluzivno pri Palmi
- Živahna španska prestolnica, vinska regija La Rioja in zanimiva Zaragoza

 

 

PROGRAM:

1. DAN SLOVENIJA–ZARAGOZA / nočitev
Predvidoma v dopoldanskih urah zbor potnikov na letališču JP Ljubljana in predvidoma zgodaj popoldne polet proti Zaragozi. Po pristanku sledi vožnja v Zaragozo in ogled mestnih znamenitosti: bazilika Nuestra Señora del Pilar, Trg Pilar z rimskim forumom, cerkvijo La Seo, La Lonjo, mestno hišo in vožnja do predela, kjer so leta 2008 organizirali svetovno razstavo EXPO, katere glavna tema je bila voda. Vožnja v hotel na poti.
2. DAN LA RIOJA–BURGOS / nočitev, zajtrk
Vožnja v pokrajino La Rioja. Na poti postanek v slikovitem mestu Tarazona z nenavadno katedralo in eno najstarejših aren za bikoborbe. Pokrajina La Rioja slovi po najboljših rdečih vinih v Španiji, ki jih izvažajo po vsem svetu. Vožnja do vinske prestolnice, mesteca Haro ob reki Ebro. Ogled vinske kleti Marques de Riskal, ki jo je drzno zasnoval arhitekt F. O. Gehry, s pokušino regionalnih vin ter prigrizkom. Naprej do mesteca Santo Domingo de la Calzada, ki slovi kot najpomembnejša postaja romarjev, namenjenih v Kampostelo. Vožnja v Burgos in ogled mesta, ki se ponaša z veličastno katedralo pod Unescovo zaščito,
ki sodi med najlepše primere španske gotske arhitekture. Nastanitev v okolici.
3. DAN BURGOS–MADRID / nočitev, zajtrk
Vožnja v Madrid, ki slovi kot najvišje ležeča evropska prestolnica na peščenih gričih Sierra de Guadarrama in danes velja za kozmopolitansko in moderno mesto. Z avtobusom se bomo zapeljali po Passeo de la Castellana, najdaljši ulici v mestu s številnimi visokimi stolpnicami, muzeji in stadionom nogometnega kluba Real – Bernabéu, najbolj znanim madridski prizorom – trgom Cibeles z vodnjakom, mestnimi vrati Alcalá, areno za bikoborbe Las Ventas, Plazo España – trgom s kipom Don Kihota in Sanča Panse, glavno poslovno ulico Gran Via, mestnim parkom Retire … Nastanitev.
4. DAN MADRID–ZARAGOZA–SLOVENIJA / zajtrk
Sprehod mimo Kraljeve palače, veličastnega doma burbonske dinastije, zgrajene v neoklasicističnem slogu z 2800 sobami. Nadaljevanje sprehoda mimo madridske operne hiše (Teatro Real), trga Mayor, največjega in najlepšega renesančnega trga s številnimi kavarnami, tapas bari in restavracijami, ki vabijo mimoidoče. Prav na trgu se obiskovalec zave, da je v prestolnici Španije. Krajši postanek in nadaljevanje sprehoda do »srca Madrida«, kot pravijo trgu Puerta del Sol s sedežem madridske regionalne vlade ter kipom medvedke z jagodičnico – simbolom mesta. Popoldne vožnja na letališče pri Zaragozi. Polet v Slovenijo predvidoma v večernih urah.

Cena aranžmaja za naročnike Dnevnika samo 579 EUR na osebo, (namesto 679 EUR)

Vključeno v ceno:
Letalski prevoz Ljubljana–Zaragoza–Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine, 3 nočitve z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelih 3*, pokušina in ogled v vinski kleti, prevoze po programu, vse zunanje oglede po programu, spremstvo in organizacijo potovanja.
Doplačila po želji, ob prijavi: enoposteljna soba 89 €
Doplačilo po želji, na poti: strošek vstopnin in lokalnega prevoza približno 30–40 €, ogled predstave flamenka približno 38 €
Popusti: otroci 2–12 let na dodatnem ležišču: 10 %
Doplačilo za manjšo skupino (35-44 potnikov): 50 €
OPOMBA: V primeru, da nam letalski prevoznik ne potrdi predvidenega letalskega prevoza, si pridružujemo pravico do spremembe kraja in časa odhoda in vrnitve. Program vsebinsko ostaja enak, prilagojen letalskemu prevozu. Vrstni red ogledov se lahko po dnevih spremeni. 

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA so sestavni del programov in so na voljo na naši spletni strani www.palma.si ter v vseh naših poslovalnicah po SlovenijiOdhod: 31. oktober 2019, 4 dni

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 45

Informacije in prijave:

01/23-92-582,
01/24-43-692,
05/82-80-013,
03/89-84-370

 

www.palma.si