Dnevnik.si

Palmin oddih na Zelenem otoku –
Otok Mljet in sladke Mandarine


Zapeljiv Mljet vabi vse ljubitelje narave s svojo pristnostjo
in nedotaknjenostjo.
Tam vladata posebna energija in mir, sodeč po legendi naj bi
ravno to očaralo grškega junaka Odiseja, ki je na otoku ostal
sedem let.
Mljet je eden najlepših parkov Hrvaške; vstopnina v narodni
park je že vključena v ceno. 
Bogat program obiranja sočnih mandarin z vključenim
piknikom, glasbo v živo in varno gusarsko fešto. 
Srednjeveško mestece Ston z enimi najstarejših solin,
gojiščem školjk in 5,5 km dolgim obzidjem. 
Razvajali nas bodo na pokušnji domačih likerjev in krajevnih
sort vin v okolici Stona.

 PRVI DAN: SLOVENIJA–STON–MLJET (zajtrk, večerja, nočitev)
Jutranji odhod iz Slovenije ter vožnja z vmesnimi postanki do kmečkega turizma v bližini Stona, kjer nam bodo razkazali staro oljarno ter pripravili pokušnjo domačih likerjev in vina. Sledi postanek v znamenitem Stonu, enem redkih srednjeveških mestec, ki je bilo zgrajeno po urbanističnih načrtih. Mestece ima veličastno 5,5 km dolgo obzidje in najstarejše morske soline v Evropi. Peljali se bomo ob malem Stonskem zalivu, kjer vzgajajo prek 80 različnih vrst školjk. Med njimi so najbolj poznane mušule in kamenice. Po želji in za doplačilo vzpon na obzidje. Nato se bomo odpeljali do pristanišča, se vkrcali na trajekt in odpluli na otok Mljet. Vožnja do hotela, kjer sledita pijača dobrodošlice in prijava v hotel. Večerja in zabava ob glasbi ter nočitev.
DRUGI DAN: OTOK MLJET (zajtrk, večerja, nočitev)
Po zajtrku sledi raziskovanje neokrnjene narave Narodnega parka Mljet. S krajevnim vodnikom se bomo najprej sprehodili skozi Polače, najstarejše naselje na otoku. Nato bosta sledila sprehod skozi narodni park in vožnja z ladjico do otočka Sveta Marija, kjer stojita benediktinski samostan in cerkev Svete Marije iz 12. stoletja. Po ogledu bo dovolj prostega časa za osvežitev ali kopanje ob primernem vremenu. Prosti čas do večerje, zabava ob glasbi, nočitev.
TRETJI DAN: MLJET – DOLINA DELTE REKE NERETVE – SLOVENIJA (zajtrk, kosilo)
Čaka nas sončna dolina Neretve. Pot vas bo vodila nazaj na celino in v dolino delte reke Neretve, ki jo zaradi njenih rodovitnih tal in milega podnebja imenujejo tudi hrvaška Kalifornija. Na eni od številnih plantaž sočnih in dišečih mandarin se jih bomo brezplačno do sitega najedli ter nabrali za domov. Kolikor jih bomo nabrali, toliko jih bomo plačali lastniku plantaže. Po obiranju se bomo pustili razvajati prijaznim domačinom, ki nam bodo postregli s pravo hercegovsko lozo in smokvami. S tradicionalnimi ladjicami »trupicami« bomo zapluli po rokavih Neretve do mesta, kjer nas bodo domačini pogostili še z okusnim kosilom in pijačo. Nepozabna zabava z »gusarji« ob živi glasbi bo trajala vse do poznega popoldneva. Sproščeni in polni novih doživetjih se bomo odpeljali proti domu, kamor je predviden prihod v nočnih urah.
 
REDNA CENA POTOVANJA (najmanj 45 potnikov na posameznem avtobusu): 219 EUR
POPUST ZA DNK: 30 EUR na osebo
Cena: 189 EUR (najmanj 45 potnikov na posameznem avtobusu)
 
CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz iz Celja, Ljubljane, Novega mesta, pijačo dobrodošlice, 2x polpenzion v hotelu 3* na Mljetu, turistična pristojbina, trajektni prevoz na relaciji Prapratno–Sobra–Prapratno, vstopnino v Narodni park Mljet, ogled Narodnega parka Mljet z lokalnim vodnikom, vožnjo z ladjico na otok Sveta Marija, pokušnjo na kmečkem turizmu na Pelješcu, postanek v Stonu, program praznika mandarin (fotosafari po rokavih reke Neretve s »trupicami«, animacija in varna zabava z gusarji, pogostitev z žganjem, figami in mandarinami, prevoz na obiranje mandarin, kosilo z vključeno pijačo, glasba v živo) v dolini delte reke Neretve, spremstvo in organizacijo izleta.
DOPLAČILO PO ŽELJI ob prijavi, na osebo: enoposteljna soba 38 EUR.
DOPLAČILO PO ŽELJI na poti, na osebo: vstopnina na Stonski zid približno 10 EUR (individualne vstopnice).
DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: na posameznem avtobusu med 35 in 44 potniki 22 EUR, med 25 in 34 potniki 38 EUR.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA so sestavni del programov in so na voljo na naši spletni strani www.palma.si ter v vseh naših poslovalnicah po Sloveniji.

Informacije in prijave:
082 80 9000, 051-380-838, 03-42-84-300, 05-66-33-660, 02-48-03-904 

Odhoda:
8. in 15. 10. (3 dni/2 noči)

www.palma.si