Dnevnik.si

Srečanje prijateljev v Biogradu

• Nočitev v Hotelu Kornati 4*, ki stoji tik ob obali v Biogradu na moru
• Možnost velneškega razvajanja
• Bogat program s številnimi ogledi – Maškovića han, Vransko jezero, Šibenik, etno vas Dalmati
• Vključen avtobusni prevoz, 3 x polpenzion, določeni zunanji ogledi po programu, križarjenje z ladjico, animacija …
• Dnevna in večerna animacija v družbi palmovcev, 2 x živa glasba v hotelu

Cena potovanja za naročnike Dnevnika samo 209 EUR na osebo (namesto 239 EUR). 
                           

 1. DAN (četrtek) / SLOVENIJA–NIN–ZADAR–BIOGRAD NA MORU
Odhod iz Slovenije v jutranjih urah ter vožnja do čudovitega mesteca Nin z mestnim jedrom na otočku, do katerega vodita dva kamnita mostova. Po ogledu Nina sledi ogled Zadra, starega tri tisoč let, ki leži na severu Dalmacije in je obkrožen z narodnimi in naravnimi parki od Paklenice in Vranskega jezera v zaledju, Telaščice in Kornatov v ospredju, Slapov Krke in Plitvičkih jezer do Severnega Velebita. Videli bomo zanimivosti, med katerimi najbolj izstopata rimski forum in cerkev sv. Donata, ki je simbol mesta Zadar. Videli bomo tudi nekaj sodobnih pridobitev, kot so morske orgle in pozdrav soncu. V popoldanskih urah bomo prišli v Biograd, kjer bosta na vrsti večerja in zabavni program.

2. DAN (petek) / BIOGRAD NA MORU
Možnost izleta v dalmatinsko zaledje do Vranskega jezera in ogleda Maškovića hana, zvečer mini križarjenje z ladjico po Pašmanskem kanalu. Vransko jezero je idealno za obiskovalce, ki imajo radi manj aktivno preživljanja prostega časa v naravi. Gre za največje hrvaško jezero, ki leži blizu morja. Park je habitat velikemu številu ptic, zlasti različnim vrstam divjih rac in čapelj. Z avtobusom se bomo odpeljali na razgledno točko, kjer se nam bo odprl čudovit pogled na jezero, bližnje otoke, Kornate in Paklenico.
Maškovića han, poletna rezidenca in prebivališče poveljnika turške vojske, je največji spomenik turškega gradbeništva na Hrvaškem ter najbolj zahodna zgradba otomanske arhitekture na ozemlju nekdanjega Otomanskega cesarstva.

3. DAN (sobota) / BIOGRAD NA MORU
Možnost izleta v Šibenik in etno vas Dalmati, Pakovo Selo. Šibenik leži v lepem zalivu, nedaleč od izliva reke Krke v morje. Mesto se ponaša s čudovitimi spomeniki, med katerimi je najznamenitejša gotsko renesančna katedrala svetega Jakoba, ki je pod zaščito Unesca. Etno vas Dalmati je prvi tematski park na Hrvaškem. V letu 2012 je bil nagrajen z »zelenim cvjetom« v kategoriji za turistično zanimivost ali ponudbo. Spoznali bomo stare običaje in tradicijo ter način življenja malih dalmatinskih vasi. Tu so stare dalmatinske hiše s kamnito kletjo, staja za živali, stare obrtne delavnice, restavracija, mala dalmatinska tržnica. Predviden je daljši postanek za voden ogled in kosilo.

4. DAN (nedelja) / BIOGRAD NA MORU
Po zajtrku in odjavi iz hotela vrnitev domov.

 

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz iz Celja, Ljubljane in Novega mesta, nastanitev v hotelu Kornati 4* v dvoposteljni sobi, 3 x polpenzion, ogled mesta Nin, ogled mesta Zadar, pijačo dobrodošlice v hotelu, 2 večera živa glasba v hotelu, križarjenje z ladjico (dve uri), dnevna in večerna animacija v izvedbi Palminih animatorjev, organizacijo srečanja.
DOPLAČILI ob prijavi na osebo: turistična taksa 3 EUR, enkratna hotelska prijava 1 EUR.
MOŽNA DOPLAČILA: 10 € pri minimalno 10ih potnikih tudi odhod iz Kranja in Postojne.
 
SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA so sestavni del programov in so na voljo na naši spletni strani www.palma.si   ter v vseh naših poslovalnicah po Sloveniji.

 

Informacije in prijave:
01/52 92 580,
01/23 92 582,
01/24 43 690,
04/20 20 880 

Odhodi:
7. junij 2018, 4 dni/3 noči

www.palma.si