PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

PAMPLONA, LURD, BORDEAUX in BILBAO
Otok sonca, dobre hrane in bogate zgodovine

• Posebno letalo iz Ljubljane
• Lurd in slikovite srednjeveške vasice v Pirenejih
• San Sebastian in Bilbao – trenutno najbolj modni španski mesti
• Bordeaux in najboljša francoska vina
• Slikovita obala Atlantika

Cena potovanja za naročnike Dnevnika samo 598 EUR na osebo (najmanj 35 potnikov) namesto 698 EUR
                           

 1. DAN: SLOVENIJA–PAMPLONA–SLIKOVITI PIRENEJI–LURD / nočitev
Predvidoma v jutranjih urah polet z brniškega letališča v Pamplono. Po pristanku vožnja proti znamenitemu romarskem središču Lurd v francoskih Pirenejih. Enkratna pokrajina s prepletom visokih vrhov, zelenih dolin, dramatičnih sotesk, nedotaknjenih jezer in številnih slapov nas bo spremljala na poti v znano romarsko središče. Krajši postanek v mestecu Saint-Jean-Pied-de-Port s slikovitimi kamnitimi hišami iz 16. in 17. stoletja in srednjeveškim obzidjem. Nadaljevanje poti skozi Sauveterre-de-Bearn, Orthez in mimo kraja Pau v Lurd. Sprehod do osrednjega lurškega trga Esplanade in votline, kjer se je Marija prvič prikazala pastirički Bernardki leta 1858. Ogled zgornje in spodnje bazilike ter ostalih zanimivosti. Prenočevanje v okolici.

2. DAN: LURD–BORDEAUX / zajtrk, nočitev
Vožnja v Bordeaux s krajšim postankom v vasici Aire-sur-l'Adour. Bordeaux, ki velja za eno najlepših francoskih mest z več kot 2000-letno zgodovino in središče trgovanja, je pod Unescovo zaščito. Sprehod po starem mestnem jedru z Le Grand Théatre, trg Borze in vodno ogledalo, v katerem je čudoviti odsev Borze, renesančni slavolok zmage Porte Cailhau, gotska katedrala sv. Andreja … Najnovejša pridobitev pa je La Cité du vin – edinstveni muzej, posvečen vinskim kulturam. Priporočamo obisk, ki ga boste zaključili na belvederu s kozarcem vina in čudovitim razgledom na mesto (doplačilo). Možnost vožnje z ladjico po Garoni (doplačilo). Nastanitev v hotelu.

3. DAN: BORDEAUX–SAINT EMILION–BAYONNE–SAN SEBASTIAN / zajtrk, nočitev
Vožnja v Saint Emilion, lepo ohranjeno srednjeveško mesto na desnem bregu reke Garone, kar pomeni, da med vini prevladuje merlot. Postanek v eni od vinskih kleti in pokušina (doplačilo). Po ogledu nadaljevanje vožnje v okolico mesta Biarritz. Tamkajšnja plaža je od nekdaj privabljala francosko plemstvo, obiskovali pa so jo tudi zvezdniki, denimo Gary Cooper in Frank Sinatra. Ogled mesta Bayonne, ki leži na najsevernejši točki francoske Baskije in mu pravijo baskovski Amsterdam. Postanek za ogled in vožnja do francosko-španske meje ter prenočevanje na poti v San Sebastian.

4. DAN: SAN SEBASTIAN–BILBAO / zajtrk, nočitev
Obiskali bomo mondeni San Sebastian, najlepše mesto Baskije. Leži ob zaokroženem zalivu, prav na sredini pa je otoček Santa Clara. Sprehod mimo glavnih mestnih zanimivosti: skulpture Peine del Vento, čudovite plaže Concha, palače Miramar, sprehodili se bomo tudi po starem delu Casco Viejo. Nadaljevanje v Bilbao, danes najbolj modno mesto v Španiji. Navdušila nas bo glavna mestna znamenitost, Guggenheimov muzej, izjemno delo arhitekta F. O. Gehryja. Mojstrovina iz stekla in titana privablja množice ljubiteljev umetnosti in arhitekture. Ob doplačilu obisk muzeja. Nato si bomo ogledali stari del mesta, Casco Viejo s katedralo, trgom Nueva, tržnico in slikovitimi pisanimi zgradbami ob reki. Nastanitev v hotelu.

5. DAN: BILBAO–VITORIA–PAMPLONA / zajtrk, nočitev
Vožnja skozi glavno mesto Baskije, Vitorio. V mestu je sedež baskovskega parlamenta, zgrajen na temeljih starega mesta Gasteiz na griču, ki predstavlja najvišjo točko dežele. Po krajšem ogledu nadaljevanje vožnje v Pamplono, prestolnico Navare in mesto, ki je znano po teku pred biki. Ogled starega mestnega središča, obdanega z obzidjem, in gotske stolnice, mestne hiše, cerkve sv. Saturnina z dvema zvonikoma. Vožnja na letališče in predvidoma zvečer polet v Ljubljano.
 
 
 
CENA (na osebo): 598 EUR namesto (698 EUR), popust 100 EUR
DOPLAČILO za manjšo skupino (manj kot 35 potnikov na avtobusu): 20 EUR
CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Ljubljana–Pamplona–Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine, 4 nočitve
z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelu 3 *, prevozi in ogledi po programu brez vstopnin, slovensko spremstvo
in organizacijo potovanja.
DOPLAČILA PO ŽELJI, ob prijavi: enoposteljna soba 152 EUR, Cite du Vin, Bordeaux 18 EUR; obisk kleti in
pokušina treh vrst vina 15 EUR.
DOPLAČILO PO ŽELJI, na poti: strošek vstopnin.
POPUSTI: otroci 2–12 let na dodatnem ležišču: 15 %, popust za odraslo osebo na dodatnem ležišču: 7 %.
PRIPOROČAMO: zaradi velikega zanimanja za ogled muzeja Cite du Vin, BORDEAUX in vinske kleti v Saint
Emilion doplačilo ob prijavi.
 
OPOMBA: Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne
potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu
 
SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA so sestavni del programov in so na voljo na naši spletni strani www.palma.si   ter v vseh naših poslovalnicah po Sloveniji.

 

Informacije in prijave:
01/52 92 580,
01/23 92 582,
01/24 43 690,
04/20 20 880 

Odhod:
29. marec 2018, 5 dni

www.palma.si