Dnevnik.si

ALESUND IN NORVEŠKI FJORDI

Cena potovanja za naročnike Dnevnika samo:
699 EUR na osebo (najmanj 35 potnikov) namesto 749 EUR1. DAN: LJUBLJANA – ALESUND – ATLANTSKA OCEANSKA CESTA – MOLDE – ANDALSNES
Zbor potnikov v jutranjih urah in polet v Alesund, eno najlepših norveških mest, ki je znano po tipični arhitekturi v stilu art nouveau. Po pristanku vožnja proti severu. Pot nas bo vodila po eni najbolj znanih panoramskih cest v Skandinaviji, Atlantski oceanski cesti – 8 kilometrov dolgem odseku ceste, ki povezuje otok Averoy s celino. Vozili se bomo čez številne otočke, ki so med seboj povezani z mostovi nad morjem in tvorijo izjemno slikovito pot. Postanek v kraju Molde, ki je bil v srednjem veku pomembna trgovska postojanka, danes pa se je razvilo v gospodarsko središče regije. Popoldne nadaljevanje proti vasici Andalsnes ter nastanitev v hotelu v okolici.
2. DAN: ANDALSNES – CESTA TROLOV – GEIRANGERFJORD – INVIKFJORD
Dopoldne se bomo podali na izlet po znani panoramski Cesti trolov, izjemno strmi gorski cesti, ki se imenuje tudi Trolova lestev (Trollstigen). Cesta se v enajstih ostrih serpentinastih ovinkih dviguje od vasice Andalsnes in sodi med najbolj obiskane panoramske poti Norveške. V poletnem času jo prečka več kot 2500 vozil dnevno. Na poti se bomo ustavili na razglednih točkah, med drugim tudi pri »Trolovi steni« – 1100 m visoki navpični steni. Nadaljevali bomo mimo vasice Stranda do Hellesylta, kjer sledi mini križarjenje po Geirangerfjordu (pribl. 1 ura), enem najbolj obiskanih in najlepših norveških fjordov. Znan je po čudoviti naravi in visokih slapovih, zaradi česar spada tudi pod Unescovo zaščito. Dodaten čar mu dajejo osamljene kmetije in tipična naselja ob fjordski obali, kjer bomo začutili bojevit duh Vikingov! Po izkrcanju v kraju Geiranger sledi vožnja do področja Invikfjorda, nastanitev in nočitev.
3. DAN: INVIKFJORD – JOSTEDAL – LEDENIK BRIKSDAL – ALESUND
Dopoldne vožnja v narodni park Jostedal, kjer se nahajajo nekateri največji ledeniki na celinski Evropi. Eden najbolj znanih in najlažje dostopnih je ledenik Briksdal, ki se nahaja v dolini Oldedalen, kjer so tudi številni slapovi. Peš se bomo sprehodili do vznožja ledenika, od koder bomo lahko občudovali dolino z ledeniškimi nanosi. Po želji se bomo s posebnimi vozili povzpeli na ledenik (doplačili). Sledi vožnja mimo jezera Hornindalsvatnet, najglobljega jezera severne Evrope, ki nanekaterih delih doseže kar 514 m globine, proti Alesundu. Nastanitev v hotelu.
4. DAN: ALESUND (IZLET NA OTOK GISKE/GODOY) – SLOVENIJA
Dopoldne ogled Alesunda. Mesto je svojo današnjo podobo dobilo na začetku 20. stoletja, ko so ga po požaru popolnoma obnovili. Že tako slikovito podobo mesta dopolnjuje lega na polotoku, ki se zajeda v Severno morje, in pa razčlenjena obala s številnimi otočki, ki so med seboj povezani s podvodnimi tuneli. Po želji (doplačilo) obisk Atlanterhavsparka, enega največjih akvarijev Skandinavije in glavne znamenitosti mesta, ali vzpon na hrib Aksla nad mesto, od koder se ponujajo čudoviti razgledi na vse strani.
Popoldne se boste lahko podali na izlet na otoka Godoy in Giske (doplačilo), ki se nahajata ob obali Alesunda. Otoka sta bila v Srednjem veku centra moči Vikingov in domovanje lokalnih kraljev. Pot nas bo vodila čez številne predore in mostove najprej na otok Giske, rojstnega kraja vikinškega poglavarja Rolloja, nato pa še na Godoy in slikovito vasico Alnes. Povratek preko hriba Aksla, od koder so čudoviti razgledi. V večernih urah prevoz na letališče, od koder bomo v poznih večernih urah poleteli proti Sloveniji.

DOPLAČILO: za manjšo skupino (manj kot 35 potnikov) 50 EUR.
 
* Pomembno: Cena potovanja je izračunana na min. 140 potnikov na posebno letalo ter 45 (oz. 35 oseb) po avtobusu za navedeni program.
 
SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA za potovanje s TA Palma so sestavni del program in so na voljo na naši spletni strani www.palma.si   ter v vseh naših poslovalnicah po Sloveniji. 

 

Odhod:
14. september 2017, 4 dni

Informacije in prijave:
01/52 02 700,
01/23 92 580,
04/20 20 880,
01/24 43 690

 

www.palma.si