Dnevnik.si

NEAPELJSKI ZALIV IN CAPRI – OTOK SONCA,
PRESTIŽA IN SKRIVNOSTNIH JAM

• Posebno letalo iz Ljubljane neposredno v Neapelj
• Ogled Neaplja, mondenega Sorrenta, Pompejev
• Vzpon na mogočni Vezuv
• Po želji izlet na Capri, otok sonca, prestiža in skrivnostnih jam

Cena potovanja za naročnike Dnevnika samo 489 EUR na osebo

(najmanj 45 potnikov), namesto 539 EUR

28. oktober 2017 (4 dni)
OPIS:


1. DAN: LJUBLJANA – NEAPELJ / nočitevZbiranje potnikov na brniškem letališču. Prijava na polet posebnega letala proti Neaplju. Po pristanku v Neaplju sledi ogled mestnih znamenitosti, med katerimi izstopata grad in galerija Umberta I. Nastanitev v hotelu. Po želji sprehod po mestecu in spoznavanje z nočnim življenjem. Vožnja do hotela in nočitev.

2. DAN: NEAPELJ – VEZUV – POMPEJI / zajtrk, nočitevPo zajtrku vzpon na »vrh pekla, ki se dviga iz raja« – kot je Goethe opisal Vezuv, vulkan, ki je s svojim izbruhom pred davnimi časi popolnoma uničil in s pepelom prekril stari rimski mesti Pompeje in Herkulanej. Proti vrhu Vezuva se bomo popeljali z avtobusom, zadnji vzpon pa bo treba opraviti peš. Veličasten je pogled na vulkansko žrelo na eni strani in Neapelj na drugi. Po ogledu vožnja do Pompejev in ogled izkopanin starega rimskega mesta. V poznih popoldanskih urah vrnitev v hotel. Nočitev.

3. DAN: SORRENTO ali po želji IZLET NA OTOK CAPRI / zajtrk, nočitev
Prosto za raziskovanje Sorrenta. Lahko se bomo sprehodili po ozkih mestnih ulicah ali se podali ob vznožje strmih klifov do Marine Grande, kjer je zgrajeno mestno pristanišče. Ob doplačilu predlagamo izlet na slikoviti otok Capri, priljubljeno izletniško točko številnih popotnikov. Zvečer vrnitev v Neapelj in nočitev.

IZLET NA CAPRI: Otok slovi po izredno blagi klimi in po naravnih znamenitostih, med katere sodi tudi Modra jama. Po izredno ozkih otoških ulicah se bomo popeljali z minibusi in si ogledali Anacapri ter Capri. Na voljo bo tudi nekaj prostega časa za obisk znamenite Ville San Michele in seveda tudi za pokušino pravega limoncela, ki ga pridelujejo na otoku. Vrnitev v hotel in nočitev.

4. DAN: NEAPELJ – LJUBLJANA / zajtrk
Po zajtrku še nekaj prostega časa za kavico, nakupe ali pravo neapeljsko pico … Prevoz na letališče in polet v Ljubljano.


CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestne in ostale pristojbine, tri nočitve z zajtrkom v hotelih 4* v okolici Neaplja, zunanje oglede po programu, letalski prevoz s posebnim letalom Ljubljana–Neapelj–Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine, organizacijo potovanja.

DOPLAČILO: za manjšo skupino (najmanj 35 potnikov) 30 EUR, turistična taksa v hotelu približno 2 EUR na osebo na noč
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 60 EUR, 3 x večerja v hotelu 36 EUR, izlet na Capri 59 EUR za najmanj 15 oseb (v ceni avtobusni prevoz do pristanišča, prevoz z ladjo, avtobusni prevoz po otoku, vodenje)
MOŽNA DOPLAČILA na poti: Vezuv 10 EUR, arheološko najdišče Pompeji 13 EUR + obvezno lokalno vodenje približno 5–7 EUR/osebo; morebitne dodatne vstopnine po želji
Splošni pogoji poslovanja so sestavni del programa in so na voljo na palma.si in na prodajnih mestih agencije Palma.


Odhod:
28. oktober 2017 (4 dni)


Informacije in prijave:
01/52 02 700,
04/20 20 880,
01/23 92 580,
01/24 43 690

 

www.palma.si