PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Praznik oljke na Korčuli in obiranje mandarin

Tradicionalna zabava za vse generacije

• ogled veličastnega mesteca Ston in Korčule, rojstnega kraja Marca Pola
• obisk oljarne in nasada oljk ter tradicionalno obiranje mandarin
• vožnja z »trupicami« po reki Neretvi in večerna zabava z živo glasbo in animacijo
• degustacija vin in domačih proizvodov

Cena potovanja za naročnike Dnevnika samo 169 EUR na osebo

Redna cena: 189 EUR

 

PROGRAM:
1. DAN (petek): SLOVENIJA–STON–PELJEŠAC
(večerja, nočitev)


Jutranji odhod iz vseh večjih krajev v Sloveniji in vožnja z vmesnimi postanki do Stona na Pelješcu,
enega redkih srednjeveških mestec, ki je bilo zgrajeno po urbanističnih načrtih. Mestece
ima veličastno 5,5 kilometra dolgo obzidje in najstarejše morske soline v Evropi. Peljali se boste
ob malem Stonskem zalivu, kjer vzgajajo več kot 80 različnih vrst školjk. Med njimi so najbolj
poznane mušule (dagnje) in kamenice (ostrige). Po želji in za doplačilo se boste lahko tudi povzpeli
na obzidje. Nato boste nadaljevali vožnjo po Pelješcu do hotela, kjer bodo sledile pijača
dobrodošlice, prijava v hotel, nastanitev v sobe, večerja, zabava ob glasbi v živo ter nočitev.


2. DAN (sobota): OREBIČ–KORČULA–SMOKVICA–VELA LUKA–OREBIČ
(zajtrk, degustacije, večerja, nočitev)

Po zajtrku se boste odpeljali do trajektne luke, kjer se boste vkrcali na trajekt proti Korčuli na istoimenskem otoku, ki je predvsem poznana kot rojstni kraj Marca Pola. Staro mestno jedro, ki vam ga bo razkazal lokalni vodnik, je obdano z obzidjem, njegove ulice pa so razporejene v obliki ribje kosti. Ta arhitekturna zanimivost ščiti prebivalce pred sunki vetra, hkrati pa dopušča, da mestno jedro diha. Najprepoznavnejše znamenitosti tega zgodovinskega mesta so gotskorenesančna katedrala svetega Marka, mestna hiša in mestni zidovi. Iz Korčule se boste odpeljali na raziskovanje otoka. Vaš prvi postanek bo v Smokvici, kjer vas bodo v tamkajšnji vinski kleti sprejeli odprtih rok. Povedali vam bodo zanimivo zgodbo o vinski trti in vinu na Korčuli ter vam razkazali svojo zbirko starinskih vinarskih eksponatov. Seveda boste njihova vina tudi pokusili. Nato se boste zapeljali do vasice Blato, kjer boste obiskali etnološki muzej Barilo. Ogledali si boste muzej v hiši, ki že stoletja kljubuje času in piše zgodovino. Prijazni domačini vas bodo pogostili s suhimi figami, mandlji in likerjem. Nato se boste popeljali do Vele Luke, kjer boste obiskali priznano oljarno, ki se lahko pohvali z največjimi oljčnimi nasadi na otoku. Za začetek vam bodo razkazali proizvodni del. Potem si boste ogledali kratko videoprezentacijo in etnografsko zbirko o oljarstvu. Za konec boste dobili v pokušino oljčno olje in obiskali bližnji nasad, kjer vam bodo predstavili samo oljko in demonstrirali obiranje oliv. Po zanimivem potepu po otoku se boste odpeljali nazaj do Korčule, kjer se boste ponovno vkrcali na trajekt proti Orebiču. Po prihodu v hotel bodo sledile večerja, zabava ob glasbi v živo in nočitev.

3. DAN (nedelja): OREBIČ–DOLINA DELTE REKE NERETVE–SLOVENIJA
(zajtrk, kosilo)

Po zajtrku se boste odpeljali do doline delte reke Neretve, ki jo zaradi njenih rodovitnih tal in milega podnebja imenujejo tudi hrvaška Kalifornija. Na eni od številnih plantaž sočnih in dišečih mandarin se jih boste lahko brezplačno do sitega najedli ter nabrali za domov. Kolikor jih boste nabrali, toliko jih boste plačali lastniku plantaže. Po obiranju se boste pustili razvajati prijaznim domačinom, ki vam bodo postregli s pravo hercegovsko lozo in smokvami. S tradicionalnimi ladjicami »trupicami« se boste zapeljali po rokavih Neretve do mesta, kjer vas bodo domačini pogostili še z okusnim kosilom z žara in pijačo. Zabava ob dalmatinski glasbi v živo pa bo trajala do poznega popoldneva. Nato se boste odpeljali proti domu, kamor je predviden prihod v nočnih urah.


CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz po programu iz Slovenije, postanek v Stonu, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu 3* na Pelješcu, pijačo dobrodošlice, 2x polpenzion (samopostrežna zajtrk in večerja), pijačo pri večerji (pivo, belo in rdeče vino, sokovi), vsak večer živo glasbo, trajektni prevoz na relaciji Orebič–Korčula–Orebič, ogled Korčule z lokalnim vodnikom, ogled vinske kleti in degustacijo vin v Smokvici, ogled oljarne, videoprezentacije in degustacijo oljčnih olj v Veli Luki, praznik mandarin (fotosafari po rokavih reke Neretve s »trupicami«, pogostitev z žganjem, figami in mandarinami, prevoz na obiranje mandarin, kosilo z vključeno pijačo, živa glasba) v dolini delte reke Neretve.
DOPLAČILA PO ŽELJI ob prijavi na osebo: enoposteljna soba 30 €, dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco glede na ponudbo na dan prijave, zavarovanje rizika odpovedi 5 %.
DOPLAČILO PO ŽELJI na poti na osebo: vstopnina na Stonski zid približno 50 kun (6,7 EUR).

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA so sestavni del programov in so na voljo na naši spletni strani www.palma.si ter v vseh naših poslovalnicah po SlovenijOdhodi: 

Prvi termin:
5. 10.– 7. 10. 2018
Drugi termin:
12. 10.–14. 10. 2018

Informacije in prijave:

01/23-92-582,
01/24-43-692,
05/66-33-660,
03/89-84-370,
03/42-84-302

 

www.palma.si