Katalog Matkurja je ostal v vsebinsko neokrnjeni obliki, izpopolnjeno pa je iskanje po Matkurji. Družba Telemach d.o.o., ki je lastnik spletne strani Matkurja, je uporabnikom poleg iskanja ponudila tudi vsebinske novosti. V sodelovanju s partnerji bo Matkurja sedaj ponujala tudi potovanja (potovanja.matkurja.com), zaposlitvene oglase in nasvete (zaposlitev.matkurja.com) in zmenkarije na spletu (zmenki.matkurja.com). Stran je prenovilo podjetje Literal d.o.o., ki je izdelalo in vzdrževalo tudi prejšnjo verzijo Matkurje.

Partner pri potovanjih je adriatica.net, največja hrvaška spletna turistična agencija, ki ima svoje poslovalnice v Italiji, na Češkem, Poljskem in v Sloveniji, nedavno pa se je združila z Atlas Airtoursom in tako postala največja hrvaška turistična agencija. Potovanja.matkurja.net bo zato svojo ponudbo v prihodnje razširila na turistične destinacije po celem svetu in ne le na področju Alpe-Adria. Vsi obiskovalci, ki bodo do 1.12.2004 rezervirali potovanje na Potovanja.matkurja.net, bodo dobili 5% popust na katerokoli potovanje. Sanja Trbojević, predstavnica adriatice.net, poudarja: "Sodelovanje Matkurje in adriatica.net omogoča uporabnikom matkurje iskanje po široki turistični ponudbi na Jadranu in v smučarskih središčih v Avstriji, Italiji in Sloveniji. Glede na to, da se bo ponudba nenehno povečevala in dopolnjevala z novimi vsebinami, verjamemo, da bo lahko vsakdo našel primerno ponudbo zase in to v vsakem letnem času."

Partner pri zaposlitvenih oglasih in nasvetih je vodilni ponudnik zaposlitvenih oglasov na spletu v Sloveniji, to je podjetje Moje delo d.o.o. Na strani zaposlitev.matkurja.com bodo lahko obiskovalci pregledovali oz. iskali zaposlitvene oglase v eni največjih baz za iskalce zaposlitve v Sloveniji, prebrali obilico koristnih nasvetov, se naučili, kako napisati življenjepis, in podobno.

Tomaž Dimnik, predstavnik podjetja Moje delo d.o.o. glede sodelovanja z Matkurjo pravi:" Portal mojedelo.com je postal vodilni zaposlitveni portal v Sloveniji v zgolj 10. mesecih. Poleg zaposlitvenih oglasov nudi tudi zanimive članke ter nasvete s področja zaposlovanja. Obiskovalcem zaposlitev.matkurja.com ne bo potrebno brskati po celotnem spletu, da bi našli informacije o zaposlitvah, ki so med najbolj iskanimi vsebinami, ampak jih bodo obiskovalci imeli tako rekoč na dlani. Dnevno bomo nudili preko 300 zanimivih prostih delovnih mest s cele Slovenije ter tujine".

Pri zmenkarijah na spletu je partner ona-on.com, ki vsebuje največjo bazo vseh tistih, ki si iščejo partnerja ali pa samo prijatelja v Sloveniji. Zmenkarije na spletu so tudi pri nas postale vse bolj priljubljene pri mladih in tudi malo starejših. Branko Prinčič, predstavnik podjetja VenetiCOM nam je o sodelovanju med Matkurjo in VenetiCOM povedal naslednje:

"Povezovanje servisov za zasebne stike z večjimi portali je uveljavljen trend v svetu, saj gre za vsebinsko sinergijo, kjer portal pridobi na pestrosti svoje ponudbe, servis za zasebne stike pa na številu uporabnikov. Trenutna različica zmenki.matkurja.com na prenovljeni Matkurji je le prvi korak, saj bodo v kratkem na voljo številne nove storitve, med njimi tudi mobilne SMS zmenkarije."

Telemach s prenovljeno Matkurjo sledi najnovejšim trendom v svetu, tako na področju najbolj iskanih vsebin na internetu kot tudi partnerstev z namenom ponuditi uporabnikom najkvalitetnejše vsebine in storitve.