Posledica takšne selektorjeve odločitve je bila najprej opazna količinska razširitev letošnjega tekmovalnega sporeda, ki je na eni strani omogočila razsežnejši pregled nad ustvarjalno močjo slovenskih teatrov v minuli sezoni, na drugi pa je vzpostavila razpoznavnejši dialog med različnimi režijskimi koncepti, uprizoritvenimi vizijami in interpretativnimi poetikami, ki ta čas sobivajo v prostoru sodobnega slovenskega gledališča. Koliko se je ta dialog pokazal za ustvarjalno produktivnega in za profil Borštnikovega srečanja spodbujevalnega, bodo najbrž pokazali šele analize in premisleki širše strokovne javnosti v dneh po končanem festivalu." (tlp) <%I> Nagrada za najboljšo predstavo v celoti: Iskanje izgubljenega časa <%I> Marcela Prousta v priredbi Harolda Pinterja in Di Trevis, režiji Dušana Jovanovića in izvedbi <%I> SNG Drama Ljubljana .

Nagrada za režijo: <%I>

Vito Taufer za režijo Beckettove igre <%I> Čakajoč Godota v izvedbi SNG Nova Gorica in Primorskega poletnega festivala .

Pet enakovrednih igralskih nagrad: <%I>

- Veronika Drolc za naslovno vlogo v predstavi <%I> Fedra <%I> Jeana Racina v režiji François-Michela Pesentija in izvedbi SNG Drama Ljubljana, - Vlado Novak za vlogo <%I> Willyja Lomana <%I> v predstavi Smrt trgovskega potnika Arthurja Millerja v režiji Mateje Koležnik in izvedbi Drame SNG Maribor, - Vesna Pernarčič Žunić za vlogo <%I> Edith <%I> v predstavi Piaf Edith Piaf Simone Bertraud in Jožeta Pernarčiča v režiji Tijane Zinajić ter produkciji Pernarčič&Pernarčič in Kavarne Union Ljubljana, - Igor Samobor za vlogi <%I> Bonifacija <%I> v predstavi Krst pri Savici Dominika Smoleta v režiji Mete Hočevar in izvedbi SNG Drama Ljubljana ter barona <%I> Charlusa <%I> v predstavi Iskanje izgubljenega časa Marcela Prousta v priredbi Harolda Pinterja in Di Trevis, režiji Dušana Jovanovića in izvedbi SNG Drama Ljubljana, - Uroš Smolej za vlogo <%I> Čackega <%I> v predstavi Gorje pametnemu A. S. Gribojedova v režiji Zvoneta Šedlbauerja in izvedbi Mestnega gledališča ljubljanskega.

<%I> Tri enakovredne nagrade za druge dosežke: - nagrada za scenografijo: <%I> Jože Logar in Mateja Koležnik za scenografijo v predstavi <%I> Smrt trgovskega potnika <%I> Arthurja Millerja v režiji Mateje Koležnik in izvedbi Drame SNG Maribor;

- nagrada za glasbo: Aldo Kumar za avtorsko glasbo v predstavi <%I> Pohujšanje v dolini šentflorjanski Ivana Cankarja v režiji Diega de Bree in izvedbi SNG Nova Gorica;

- nagrada za oblikovanje luči:<%I> Andrej Hajdinjak za oblikovanje luči v predstavi <%I> Iskanje izgubljenega časa <%I> Marcela Prousta v priredbi Harolda Pinterja in Di Trevis, režiji Dušana Jovanovića in izvedbi SNG Drama Ljubljana.

Nagrada za mladega igralca: Jurij Zrnec za vlogo <%I> Kočarja v predstavi Krst pri Savici Dominika Smoleta v režiji Mete Hočevar in izvedbi SNG Drama Ljubljana ter vlogo Charlesa Morela <%I> v Iskanju izgubljenega časa Marcela Prousta v priredbi Harolda Pinterja in Di Trevis, režiji Dušana Jovanovića in izvedbi SNG Drama Ljubljana.

Žirijo so sestavljali:

Jaroslav Skrušny, predsednik, ter člani Ignacija J. Fridl, Ivanka Mežan, Petra Pogorevc in Dragan Živadinov. Predstava Iskanje izgubljenega časa Marcela Prousta v priredbi Harolda Pinterja in Di Trevis, režiji Dušana Jovanovića in izvedbi SNG Drama Ljubljana je bila razglašena za najboljšo predstavo sezone.