MMM arta 2004 se bodo udeležili tudi: iz Avstrije Valentin Oman, Richard Kaplenig in Katharina Salawa, Trevor Richard Wels iz Belgije, Bruno Paladin s Hrvaške, Celia Washington iz Anglije, Jaan Elken iz Estonije, Wim Wisman iz Nemčije, iz Italije Franco Dugo, Klavdij Palčič, Valentino Moradei, Claudia Razza, Vladimir Klanjšček, Alfred de Locatelli, Adriano Gon, Franco Vechiett, Nico Di Stasio in Paolo Figar ter iz Španije Daniel R. Martin, Agustin de Celis, Miranda D` Amico in Martin Carral.

Letošnji MMM art je osmi po vrsti. Čeprav postaja tradicionalno druženje, prinaša določene novosti in zanimivosti. Že lani se je projekt povezal s festivalom iz sosednjega Krmina, imenovanim Jazz&Wine. Iz tega se je porodila razstava likovnih del MMM arta v galeriji Sala Civica del Comune di Cormons, ki bo tudi letos. Organizatorji festivala Jazz&Wine pa bodo poskrbeli za koncerte. Medana bo tako zaživela v prepletanju likovne in glasbene umetnosti ter v povezovanju avtorjev predvsem z obeh strani meje.

Dneve, namenjene ustvarjanju, bodo popestrili različni dogodki. V sredo, 20. oktobra, bo ob 20. uri v MMM art galeriji Movia (domačija Kristančič) odprtje razstave slik Todorčeta Atanasova ter koncert Adriana Gona (kitara, vokal), ki se srečanja udeležuje tudi kot slikar. V četrtek, 21. oktobra, se bodo udeleženci MMM arta odpeljali v Novo Gorico, kjer bo ob 19. uri v galeriji Artes odprtje razstave MMM art 2004, ob 20. uri pa odprtje samostojne razstave Lojzeta Logarja v HIT-ovem paviljonu.V petek, 22. oktobra, se bo ob 20. uri v MMM art galeriji Ščurek (domačija Stojana Ščurka) s samostojno razstavo predstavil slikar Valentino Moradei. Sledil bo koncert Acousteria, nato pa še predstavitev projekta Barique art Ščurek avtorjev Rudija Skočirja in Andreja Pavliča. V soboto, 23. oktobra, se bo ob 18. uri pričel dan odprtih vrat. Ob 19. uri bo uradna predstavitev projekta, sledil bo koncert dua Enrica Bacchia in Marca Ponchirolija. V ponedeljek, 25. oktobra, bo ob 20. uri odprtje razstave MMM art 2004 v galeriji v Krminu, je sporočila Anamarija Stibilj Šajn.