"Res je, da sva se z Batom Životinjo (Živaljo) slišala prvič po 14 letih in dosegla spravo," je za časnik potrdil Boris Dvornik, ki več o njunem pogovoru ni želel razkriti. Je pa za časnik pojasnil okoliščine dogodka. "V Črni gori sem snemal reklamo, v kateri bi moral nastopiti tudi Ljubiša Samardžič, ki pa zaradi obveznosti ni prišel. Kalezič me je takrat vprašal, ali bi želel delati z Živojinovičem. Odgovoril sem mu, da bi z njim rad delal brez vsakršnih problemov, ta pa ga je takoj poklical." V 20-minutnem vidno čustveno obarvanem telefonskem pogovoru, ki so ga drugi poslušali v mrtvi tišini, sta se dogovorila tudi za "poslovno sodelovanje".

"Čez dvajset dni se bova našla v Črni gori in začela snemati reklamo za začimbo, nato pa se bova končno tudi dolgo pogovarjala," je dejal Dvornik, ki je na vprašanje o tem, kako se je počutil, ko je slišal glas nekoč najboljšega prijatelja, s katerim je posnel veliko partizanskih filmov, odgovoril: "Skupaj sva ogromno prestala, veliko sva delala. Zameril se mi je zaradi izjav in politične kariere med zadnjo vojno. Jaz pa sem se mu zameril zato, ker sem v nekem televizijskem nastopu dejal, da so Srbi napadli Hrvaško in da grozijo s smrtjo našim otrokom. Zdaj je prišel čas sprave. Nisva politika, ampak filmska človeka. Okusila sva se v politiki, vendar nama ni šlo, vsem, ki nas skušajo povezati s politiko, sporočam, da naju pustijo pri miru," je še dejal Dvornik.

Po navedbah tiskovne agencije SČG Tanjug, sta bila Dvornik in Živojinovič pred vojno na območju nekdanje Jugoslavije najboljša prijatelja in soigralca v številnih filmih, med drugim v Sutjeski in Neretvi. Po izbruhu vojne pa sta se med drugim pridružila vladajočim strankam v svojih državah - Dvornik Hrvaški demokratski skupnosti (HDZ), Živojinovič pa Socialistični stranki Srbije, katere predsedniški kandidat je bil v Srbiji na volitvah leta 2002.