Bolj kot se približuje izid novega albuma Dina Merlina, bolj se okoli pevca dviguje medijski prah. Tako je na nedavnem koncertu v celjski dvorani Golovec pritegnil veliko pozornosti, hkrati pa sprožil hude polemike. Ni novost, da je v Ljubljani veliko polemik okoli gradnje džamije v Ljubljani. Oblasti nikakor ne dajo dovoljenja Islamski skupnosti Slovenije za izgradnjo džamije, tako da se obeta nov referendum.

Merlin se je na svojevrsten način vključil v kampanjo za izgradnjo džamije. Koncert v Celju je izkoristil kot izredno priložnost, da javno izrazi svoja stališča in opozori slovenske oblasti. Popularni pevec si je dal na rdečo majico natisniti grb nekdanje socialistične republike Bosne in Hercegovine, tovarniška dimnika pa sta nadomestila džamijska minareta. Dizajn je posebej za to priložnost izdelala sarajevska agencija Fabrika.

Čeprav je majica povzročila veliko pozornosti tudi v Sarajevu, jo je za zdaj mogoče kupiti samo v Sloveniji. Vzrok za tako medijsko kampanjo je, po njegovih besedah, pričakovani referendum o izgradnji džamije, Merlin pa je tako nastopil proti mogoči manipulaciji s človekovimi pravicami dela slovenskega prebivalstva. "Ne vidim razloga, zakaj bi izgradnja verskega objekta predstavljala problem v demokratični družbi, kot je slovenska," pravi Merlin in dodaja, da je delati probleme iz nečesa tako osnovnega, kot je pravica do svobode veroizpovedi, nevaren precedens.

"Po drugi strani pa: če se politizirajo tako enostavne zadeve, potem to pravzaprav razkrinkava stališča dela političnega esteblišmenta v Sloveniji," sporoča Merlin slovenskim politikom. Taka stališča znanega pevca ne presenečajo, saj se je v zadnjih letih posvetil religiji in živi v skladu s predpisi, ki jih določa islam. Prijatelji trdijo, da vsak prosti trenutek izkoristi za prebiranje verskih knjig in redno hodi v džamijo. Merlin trdi, da ga je predanost religiji "oplemenitila in naredila iz njega boljšo in odločnejšo osebnost".

Plakati, letaki, nalepke in majice z omenjenim predelanim grbom so se v Sloveniji pojavili nekaj dni pred koncertom in so bili razgrabljeni v rekordnem času. Merlin pa je tako pritegnil tudi izredno pozornost slovenskega občinstva. Koncert si je ogledalo okoli tri tisoč ljudi, čeprav so bile vstopnice kar drage - po tri tisoč tolarjev!