Dostop do dvorišča je mogoč z Gosposvetske ceste, stanovalci pa želijo nanj voziti tudi po dovozu iz Vošnjakove ulice, ki je last Vzajemne. Težava dovoza z Gosposvetske je namreč okoli 15 centimetrov visoka klančina, ki je ne morejo prevoziti vsa vozila, pravi Kuhar. Mestna občina naj bi oviro v kratkem znižala oziroma jo naredila lažje dostopno.

Vzajemna je predlagala naslednje: nekaj parkirnih mest tik ob stavbi ostane v uporabi Vzajemne, stanovalcem bloka pa so ponudili možnost uporabe Vzajemninega dovoza z Vošnjakove, pri čemer bi dobili tudi daljinske upravljalce za odpiranje zapornice.

Stanovalci v predlogu končne poravnave Vzajemni za nedoločen čas ponujajo dve parkirni mesti v najem in neomejeno uporabo za mesečno najemnino 16.000 tolarjev, Vzajemna pa naj bi njim in njihovim obiskovalcem oziroma strankam v zameno dovolila neomejeno uporabo njenega prehoda. Prav tako vsak stanovalec od Vzajemne kupi upravljalec za zapornico, družba pa se obveže redno vzdrževati zapornico. Umaknejo se vse tožbe, od Vzajemne pa pričakujejo tudi, da v primerni formalnopravni obliki stanovalcem prizna lastninsko pravico do dvorišča (razen v okviru najemne pogodbe). Na predlog Vzajemna uradno še ni odgovorila.

Nedavno pa je višje sodišče potrdilo odločbo v korist Vzajemne, da je prehod z Vošnjakove res v njeni lasti in da stanovalcem nič ne škoduje, če ga ne uporabljajo. Stanovalci so tudi dolžni umakniti svoja vozila z Vzajemninega zemljišča. Toda o tem prizadeti ne vedo nič: "Od vložitve našega predloga nismo videli nobene nove sodniške odločitve," je pojasnila Biberjeva. Obe strani poudarjata pripravljenost na pogovore, a je kljub temu prišlo do kratkega stika. Predstavnik stanovalcev Kuhar napoveduje: "Ne pričakujemo preveč, a odnehali ne bomo." V Vzajemni pa obljubljajo, da si bodo še naprej prizadevali za dogovor s stanovalci v obojestransko korist.