"Motoristi smo si sorodni po duši. Vožnja z motorjem nam pomeni življenje. Za dober motor nam ni žal dati veliko denarja. Meni, denimo, motor pomeni vse," je povedal Robert Lisjak, član motokluba Vaški boysi, ki združuje 36 članov iz okolice Domžal. Robert Lisjak nam je priznal, da ima doma celo "štalo" motorjev. Kar šest jih je. Kmalu jih bo še več, ker bo Lisjak kupil neki stari motor in enega še sestavil.

Antona Račiča, ki se je v Mirno Peč pripeljal na yamahi drakslerju 650, ne sprašujte, kaj predvajajo na televiziji po dnevniku. "Jaz zvečer ne gledam televizije, temveč sem v garaži, kjer delam dodatno opremo za motor ali pa ga čistim."

Na tradicionalno žegnanje so prišli tudi taki, ki nimajo motorjev. Iz bližnjega Novega mesta je prišel Mirko Bele, ki je motor nekoč imel. "Meni se zdi, da je imeti motor luksus. Vendar ga nimam več predvsem zaradi varnosti in zdravja. Pač pa sem v Mirno Peč prišel z družino, da napasem oči, saj toliko različnih motorjev na kupu ne vidiš zlepa." Medtem ko so lastniki motorjev izmenjavali izkušnje, so si obiskovalci pasli oči na dvokolesnih lepotcih. <%I> <%I> Foto: Ivan Krasko