Svetlolasa škorpijonka, ki zase pravi, da se ne vda v usodo in da praktično nikoli ne odneha, če si zastavi določen cilj, je vsestranska oseba. Kot nekdanja alpska smučarka je sedaj vaditeljica smučanja, poleti se potaplja, v prostem času piše knjigo, loteva se šivanja in kreiranja oblek, ob vsem tem vodi osnovnošolce skozi svet biologije, ljubitelje mode pa pozdravlja s televizijskega ekrana.

Stilska preobrazba

"Včasih imam občutek, da imam preveč energije. Idej, ki jih imam, ne morem sproti uresničevati, ker mi zmanjka časa," pove, kadar beseda nanese na njeno ustvarjalnost.

Televizijsko pot je Romina Bregant začela z avdicijo na Kanalu A, nato je enako uspešno opravila "sprejemni izpit" na TV3 in tam začela voditi štiriurno oddajo v živo Nedeljsko popoldne. Pozneje je vodila oddajo Salon, ki je govorila o kozmetiki, modi in frizerstvu, sedaj pa se ta oddaja imenuje Sijaj. Prav v tem tednu je v Sijaju preobrazba doletela tudi njo. Avtorica, stilistka in koordinatorica projekta Sijajna stilska preobrazba je bila Cvetka Dragan, za frizuro je poskrbel Sašo Mali.

"Po dolgih letih dolgih las so me prepričali, da se nekoliko postrižem. Pravzaprav mi tako zelo dolgi lasje, kot sem jih imela, že nekaj časa niso bili všeč. Težje je bilo pri barvi. Nikoli se nisem želela odpovedati svetlim lasem, zato sem na koncu pristala na preliv, ki se pri umivanju las postopno spere," pojasnjuje Romina Bregant.

Kar je najbolj zanimivo, je to, da si je obleko za oddajo skreirala in sešila sama.

"Ljubezen do šivanja se je začela že zgodaj, ko sem pri petih letih prišila prvi gumb," se spominja lepa Jeseničanka. "Naučila me je babica, ki je šivilja. Že v osnovni šoli sem šivala torbice, punčke, medvedke, v srednji šoli pa že kakšno oblačilo zase. Največji podvig takrat je bila zimska jakna. Potem sem šivanje za nekaj časa postavila na stranski tir, pred enim letom pa sem potrebovala obleko za posebno priložnost in sem si jo naredila."

Kako pa Romina ohranja kondicijo in lep videz?

Kot bivša športnica še vedno smuča, plava, se potaplja, hodi na aerobiko, čeprav je imela v zadnjem času nekaj težav z zdravjem in je na prisilnem počitku.

"Upam, da bom kmalu spet v polnem športnem zagonu. Za zdaj se sprehajam in to mi veliko pomeni, saj imam naravo zelo rada. Trudim se, da bi pila veliko vode. Vsak dan poskrbim za kožo na obrazu. Očistim in namažem jo z ustreznimi proizvodi. Zelo prijetna in učinkovita je tudi masaža telesa, ki ji strokovnjaki pravijo endodermna terapija. Kadar se odločim zanjo, grem v kozmetični salon Milene Lorger, ki večkrat sodeluje tudi v naši oddaji. Sicer pa že od šestnajstega leta enkrat na mesec obiščem salon Andreje Matučec, ki je v bližini mojega doma."

Ker jo ljudje poznajo s televizijskih ekranov, je vprašanje, kaj meni o zvezdništvu, povsem logično.

"Ne prenesem ljudi, ki izkoriščajo svoj položaj, in to velja tudi za zvezdništvo. Nič ni slabega v tem, da si znan, a moraš kljub temu ostati to, kar si. Sama nikoli ne pričakujem posebnih ugodnosti zaradi tega, ker delam na televiziji, čeprav sem jih včasih nehote deležna. Ohranila sem prijateljstva iz otroštva in upam, da se ljudem okrog sebe zdim takšna, kot sem bila. Najbolj od vsega se trudim biti poštena, kar je še posebej težko v šoli, kjer učim že šesto leto," pravi in potem osupne:

"Ne morem verjeti. Šesto leto. Uh, kako čas teče."

Opice in delfini

Z naravo je povezana ves čas.

"Biologijo imam resnično rada in če bi se vrnila v preteklost, bi zagotovo še enkrat izbrala ta študij. Moja prvotna usmeritev je bila sicer v raziskovanje, svoj pravi poklic pa sem zdaj našla v šoli. Učiteljica sem z največjim veseljem," razloži Romina Bregant, ki ima še iz rane mladosti željo, da bi imela opico in da bi kdaj lahko trenirala delfine.

"To se v zadnjih letih ni spremenilo, le da postajam vse bolj realna. Imela sem labradorko, ki pa je pred kakšnim letom na žalost poginila. Zdaj imam ruskega hrčka. Nisem pričakovala, da te lahko tako majhna in na začetku neudomačena živalica tako zabava."

V vseh teh letih je pisala knjigo, ki je praktično zdaj napisana.

"Manjka samo še zaključek. Enkrat bo tudi to prišlo na vrsto," pravi, nato pa doda, da je branje knjig zanjo pravi užitek. Pokaže majhno beležnico, v kateri ima napisane knjige, ki jih je letos prebrala. Naslov, avtorja, datum, zraven pa vtis, ki ga je knjiga zapustila na njej. Ocena je v obliki narisanih obrazov. Če je obraz z nasmejanimi usti, pomeni, da je bila knjiga OK. Je pa v Rominini beležki zaslediti tudi obrazke z ravnimi ustki, oziroma z obrnjenimi navzdol.

"Tako knjigo lažje priporočim prijateljem. Nora sem na branje. Je pa to razkošje, ki si ga zaradi časovne stiske ne morem privoščiti vedno. Najraje berem poleti, ko sem kot učiteljica dva meseca prosta, pa tudi snemanj je takrat manj. Letos sem prebrala devet knjig."

Ljubezen?

Tu se malo izmuzne. "Ljubezen je lepa in redko večna, zato takšno posebej cenim. Zasluži si posebno mesto v mojem srcu."

Pogovor z Romino Bregant bi lahko trajal še ure in ure.

"Rada bi le javno pohvalila ekipo Sijaja, ki je sproščena, vesela in zabavna. Že nekaj let je producent Marjan Pavlin, nekaj časa sva jo vodili le Nina Gazibara in jaz, potem se je pridružila še Tanja Tušar. Snema največkrat Andrej Tomazin, včasih tudi Brane Ogric in Boris Falež. Brez nakladanja lahko rečem, da se odlično razumemo in da smo več kot le sodelavci."