Naš organizem tako sporoča, da slabo skrbimo zanj in da mu primanjkuje mineralnih snovi, ki blažijo živčne napetosti in skrbijo za pravilno delovanje življenjsko pomembnih procesov. Med vsemi mineralnimi snovmi velja izpostaviti magnezij, ki v človeškem organizmu uravnava več kot 300 različnih funkcij.

Človeško telo potrebuje za normalno delovanje od 300 do 500 miligramov magnezija na dan. Zaradi sodobnega načina življenja ga naš organizem dobi bistveno manj, kot ga potrebuje - veliko se ga namreč izgubi pri kuhanju, posebno v mehki vodi, pri zamrzovanju in pri rafiniranju žitaric. Zaradi tega danes za pomanjkanjem magnezija pogosto trpijo tudi sicer še zdravi ljudje.

Strokovnjaki priporočajo uporabo magnezija pri zdravljenju in lajšanju mnogih težav in bolezni. Po dosedanjih ugotovitvah je magnezij pomemben pri zdravljenju vrste bolezni, kot so bolezni srca in ožilja, bolezni jeter, žolčnika in trebušne slinavke, bolezni živčevja, zapeka, zgaga, želodčne bolezni in čezmerno izločanje želodčne kisline. Magnezij je zelo pomemben pri zdravljenju sladkorne bolezni in povišanega krvnega tlaka ter v času nosečnosti in dojenja, ko so druga zdravila problematična. Poleg tega učinkovito preprečuje napade akutne astme, varuje pred starostnim okostenevanjem oziroma osteoporozo, pomaga preprečevati nastanek ledvičnih kamnov, lajša predmenstrualne krče ter vpliva na plodnost tako moških kot žensk. Mnogi ga imenujejo tudi antistresni mineral, saj v nasprotju s kalcijem, ki spodbuja krčenje mišic, mišice sprošča.

Kako torej zadostiti potrebam organizma po magneziju? Ta mineral najdete v številnih živilih, največ v stročnicah, oreščkih, sojini moki, žitaricah, kakavu in suhem sadju. Telesu se boste najbolj oddolžili s tremi ali štirimi kozarci naravne mineralne vode Donat Mg. Donat Mg se namreč od drugih mineralnih vod loči po bogati mineralizaciji. V enem litru vsebuje več kot 1000 mg magnezija, približno 400 mg kalcija, do 8000 mg bikarbonata in nekaj več kot 2000 mg sulfata. Donat Mg strokovnjaki priporočajo zlasti sladkornim bolnikom, tistim, ki imajo bolno krvno ožilje in srce, vsem, ki so pod stalnim stresom, ter tistim, ki uživajo večje količine alkohola. Mineralna voda Donat Mg se je namreč izkazala za nenadomestljivo naravno nadomestilo magnezija in jo priporočajo tudi zdravniki.

Pri pitni kuri vode Donat Mg doma vedite:

Hitro pitje tople mineralne vode zjutraj na tešče pospešuje dejavnost črevesja, torej odvaja.

Počasno pitje hladne mineralne vode Donat Mg pol ure pred jedjo ali dve uri po jedi povečuje resorpcijo magnezija in drugih mineralov.

Počasno pitje tople mineralne vode blaži krče.