Po izjemnih uspehih slovenskih judoistk se lahko zgodi, da bo imela Slovenija v Atenah kar kar štiri posameznice v belem kimonu. Čeprav med poznavalci juda krožijo govorice, da so si Petra Nareks (Sankaku, do 52 kg), Urška Žolnir (Sankaku, do 63 kg), Raša Sraka (Bežigrad, do 70 kg) in Lucija Polavder (Sankaku, nad 78 kg) že zagotovile nastop na največjem športnem dogodku v štiriletnem olimpijskem ciklusu, pa trener Fabjan opozarja: "Glede na točke, ki so jih omenjene štiri judoistke osvojile na kvalifikacijskih tekmah in glede na mesta, ki jih zasedajo na evropskih lestvicah, so Nareksova, Sraka in Polavderjeva z eno nogo že v Atenah. Njihov nastop na olimpijskih igrah bi lahko ogrozili le slabi rezultati na prihajajoči tekmi v Rimu in na zadnji tekmi za svetovni pokal v Talinu.

Pomemben pa bo tudi uspeh na majskem evropskem prvenstvu - na slednjem bodo točke namreč štele dvojno. Presenečenja so v športu namreč vselej možna. Tekma v Rimu bo bržčas že dala odgovor na to, ali so vse tri zanesljive potnice za Atene. Tudi Žolnirjeva je na dobri poti, da si zagotovi nastop na olimpijskih igrah. Z uvrstitvijo v finale na tekmi v Rimu bi si vrata do Aten odprla na stežaj." Ob že omenjenih judoistkah bosta v večnem mestu nastopili še Nives Perc (do 48 kg) in Regina Jernejc (do 63 kg), obe iz JK Sankaku.

V Rotterdamu pa bo prvi slovenski adut Sašo Jereb (do 73 kg). Član Olimpije je zaradi operacije kolena več mesecev počival, prvič pa na tekmi za svetovni pokal nastopil prejšnji teden v Pragi. Z devetim mestom je zaostal za pričakovanji, saj ga je rezultat oddaljil od OI. Tokrat si naš obetavni judoist obeta boljšo uvrstitev, s katero bi se morda spet prebil med deveterico najboljših na evropski lestvici. Ob njem bodo na Nizozemskem na blazine stopili še Gregor Brod (Bežigrad, do 73 kg), Anže Mihelič (Olimpija, do 81 kg), Jure Šimic (Olimpija) in Grega Greif (Impol, oba do 90 kg) ter Damjan Petek (Impol) in Aljaž Artač (Olimpija, oba do 100 kg).