Orlando je premagal Washington s 108:99, več kot polovico točk za svojo ekipo pa je prispeval Tracy McGrady. V zadnjih treh četrtinah jih je zbral 55, skupaj pa je dvoboj končal pri 62 točkah. S tem je dosegel tudi nov klubski rekord, ki ga je imel še Shaquille O`Neal iz leta 1994 s 53 točkami. Prav slednji je bil tudi zadnji v NBA, ki je presegel mejo 60 točk, ko je v mestnem derbiju pred štirimi leti za Los Angeles Lakerse proti Clippersom dosegel 61 točk. "Nisem prav užival, pa čeprav bi moral. Rekord ne pomeni veliko, ker po rednem delu sezone no bomo nadaljevali lige. To je prav moreče," ob rekordnem dosežku McGrady ni bil prav navdušen. Le dva igralca sta pred njim v zadnjih 12 letih na eni tekmi dosegla več točk, David Robinson 71 leta 1994 in Michael Jordan 63 leta 1993. Pred tem je bil McGradyjev osebni rekord, dosežen leta 2001, 52 točk.

Pri Clevelandu je Zydrunas Ilgauskas dosegel polovico manj točk, kljub temu pa je s 30 prispeval pomemben delež za zmago Clevelanda proti Torontu s 106:92. Za Cavalierse je bila to peta zaporedna zmaga oziroma najboljši niz zmag v letošnji sezoni, pravzaprav pa na petih tekmah zapored niso slavili že vse od leta 2000. Carlos Boozer je dodal 11 točk in 13 skokov, LeBron James pa 14 točk. Cleveland ima zdaj v tekmi za končnico na Vzhodu dve zmagi več od Toronta. Za domače Raptorse je Vince Carter dosegel 19 točk.

Kobe Bryant je s hitro vrnitvijo po poškodbi rame poskrbel, da so Los Angeles Lakersi prekinili niz šestih zmag Bostona. Kalifornijci so slavili s 117:109, Bryant pa je prispeval 18 točk in deset podaj. Shaquille O`Neal je zbral 28 točk in 17 skokov, Gary Payton pa 20 točk. Tesno je bilo v East Rutherfodu, kjer so domači košarkarji za točko ugnali Denver. Kenyon Martin je dosegel 28 točk, Richard Jefferson pa 26 za New Jersey, za katerega je spet igral Jason Kidd, ki je moral zaradi poškodbe kolena izpustiti štiri tekme. Martin je dosegel odločilni točki s prostih metov 35 sekund pred koncem in naskok domačih povečal na štiri točke, gostje pa so nato s trojko Voshona Lenarda ob zvoku sirene lahko le še znižali. Carmelo Anthony je bil najboljši pri Nuggetsih s 24 točkami.

New Orleans je slabo polovico od 95 točk dosegel s prostimi meti. Domači košarkarji so s črte prostih metov zbrali 42 točk, Miami pa so premagali s 95:84. Baron Davis je bil najboljši strelec s 33 točkami in 10 skoki, odločilen za zmago pa je bil začetek zadnje četrtine, ki so ga domači dobili z 10:1. Miami se je poskušal reševati s trojkami, toda vseh osem metov v tem delu igre je zgrešilo cilj.

San Antonio se je je veselil vrnitve Tima Duncana in zmage nad Clippersi. Malik Rose je bil najboljši pri zmagovalcih z 21 točkami, Duncan pa je po šestih tekmah odsotnosti začel nekoliko bolj zadržano. V 15 minutah na igrišču je dosegel devet točk, eno več od Raše Nesteroviča, ter le dva skoka, kar je najmanj v sezoni.