Slovenija: Dabanović (Simeunović), Karić (Tavčar), Bulajić, Galić, Knavs (Vugdalić), Novak, Čeh (Zahovič), Pavlin (Gajser), Rudonja (Pavlović), Cimerotič (Osterc), Ačimović, selektor: Katanec.

Romunija: Stelea, Contra (Mihalcea), Lacusta (Iensci), Radoi (Parvu), Chivu, Popescu, Kirita, Munteanu (Tararache), Niculae (Moldovan), Mutu (Dumitru), Ilie (Rosu), pomočnik selektorja: Balint.

Romuni so bili pred tekmo izredno skrivnosti, saj niso hoteli dajati izjav, pa tudi večino časa med tridnevnim gostovanjem v Ljubljani so preživeli v hotelskih sobah, ker v reprezentanci še vedno velja izredno strog režim, ki ni veliko mehkejši od nekdanjih železnih časov. Gostje so bili oslabljeni tudi za selektorja Georgeja Hagija, ki ni debitiral v tej vlogi zaradi težav z ledvičnimi kamni, katere so medtem že zdrobili, a so mu zdravniki odsvetovali pot v Ljubljano, kamor je želel dopotovati tik pred začetkom tekme. Če romunski navijači niso dočakali svojega najboljšega igralca vseh časov, so navdušeno pozdravili stoti nastop Dorinela Munteanuja za reprezentanco, slovenski pa z gromkim aplavzom predsednika Slovenije Milana Kučana, ki je iz tekme v tekmo bolj navdušen in zvest navijač nogometne reprezentance. Ker Zahovič ne bo smel igrati na kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo proti Rusiji 1. septembra v Ljubljani, je njegovo mesto v ekipi zasedel Ačimović in slovenska ofenziva je prinesla sanjsko priložnost v 8. minuti. Cimerotič je prišel sam pred romunski gol in ko so vsi pričakovali, da bo bravuro kronal z zadetkom, je naivno izgubil dvoboj z vratarjem Steleo. Romuni so nato z duhovito kombinatoriko upravičili sloves balkanskih Brazilcev in povedli v 14. minuti. Kapetan Popescu je dolgo časa neovirano vodil žogo, jo podal do Nuculaeja, ki je ustrelil iz prve z levico z roba kazenskega prostora in zadel mrežo. Ko so se Slovenci opomogli od šoka, so bili boljši, a so zapravili tri super priložnosti. Po napaki Stelea je Ačimović iz mrtvega kota za las zgrešil prazen gol, Novakova bomba je oplazila vratnico, poskus Rudonja za prvi reprezentančni gol pa je končal v rokah romunskega vratarja.

Med odmorom je slovenski selektor Katanec zamenjal kar pet igralcev, saj so na igrišče stopili Simeunović, Vugdalić, Zahovič, Pavlovič in Osterc. Slovenija je premoč končno kronala v 56. minuti, ko je Zahovič izigral obrambo gostov in podal do Ačimovića. Med manevriranjem po kazenskem prostoru se je žoga od Osterca odbila nazaj do Ačimovića, ki je v jubilejnem 30. nastopu za Slovenijo zabil gol, ki je bil v 75. tekmi naše reprezentance tudi jubilejen stoti. A slovensko veselje je trajalo le devet minut, saj je Pavlović po nepotrebnem preigravanju izgubil žogo, Moldovan pa je prišel sam pred Simeunovića in žogo hladnokrvno porinil v mrežo. Ko so gledalci že postajali vse bolj žalostni, je Zahovič pokazal vse svoje mojstrstvo in iz prostega strela spektakularno dosegel svoj trideseti gol za slovensko vrsto. To je bila še ena predstava po okusu gledalcev, Sloveniji pa bo proti Rusiji brez Zahoviča trda predla.