Zabel je sobotni start v Orleansu začel z 11 točkami zaostanka. Na dveh vmesnih letečih ciljih, kjer mu je malce ponagajal le najbolj simpatični kolesar Toura, Nemec Jens Voigt (Credit Agricole), in končnem sprintu je poleg tretje letošnje in 12. etapne zmage doslej nabral devet točk več (2 + 2 + 5). O`Grady ga je spremljal kot senca, saj je bil vedno le mesto za njim.

Trdoživemu Avstralcu so skozi prste malce pogledali tudi sodniki, ki njegovo naslanjanje v zadnjih metrih na svetovnega prvaka Vainsteinsa niso kaznovali. Zadnji dve točki zaostanka je 31-letni Zabel nadomestil že na prvem letečem cilju zadnje etape, na drugem povedel, na Elizejskih poljanah pa je potrdil, da gre zelena majica zasluženo šestič zapored v njegove roke. "Vesel sem, da spet nosim domov zeleno majico, kar je bil tudi moj edini cilj. Stuart je bil zelo močan tekmec, saj je skoraj neverjetno, da sva se za majico kosala kar 3000 kilometrov. Hvala kolegom za pomoč," je bil neverjetnega rekorda vesel Erik Zabel.

Tretji zaporedni zmagovalec Lance Armstrong, četrtič drugi Jan Ullrich (1996, 1998, 2000, 2001) in drugič zapored tretji Španec Josebe Beloki so že lanski znanci slavja 87. Toura. To je bil s povprečno hitrostjo 40,07 kilometra na uro celo drugi najhitrejši Tour doslej, za tistim leta 1999. "Ni bilo lahko. V Alpah so mi vsi oporekali, da na mojem obrazu ni videti garanja, vendar me niso videli na treningu spomladi," je po "hat-tricku" pojasnjeval superperfekcionist, motorist (Harley Davidson), amaterski igralec golfa, cinik z novinarji, luksuzni voznik (Porsche, Mercedes), bogataš s 25-milijonsko pogodbo z moštvom US Postal in "preprosto srečen moški" Lance Armstrong .

Laurent Jalabert bo domov ponosno prinesel pikčasto majico najboljšega hribolazca ter slavo "borca" Toura. Mladi Španec Oscar Sevilla, ki ima za vzornika rojaka Pedra Delgada, velikega učitelja "Gospoda Miguela Induraina", je nemara naslednik velikih z belo majico. Njegovo moštvo Kelme je v trdem dvoboju z moštvom španske loterije slepih Once dobilo pravico nastopa na vseh treh velikih Tourih leta 2002. Da pa drži tudi rek "prvi bodo zadnji in zadnji bodo prvi", je poskrbel Francoz Jimmy Casper, ki so ga razglasili za "rdečo kresničko" Toura, kot so se šalili z zadnjeuvrščenim.