Na srečo je bila študentka 4. letnika v nesreči le rahlo poškodovana - na roki je dobila le manjšo podpludbo in nekaj prask - kot kaže pa je nesreči botrovala neprevidnost tako študentke kot tudi inštruktorja iz centra vojaških šol.

Po prvih podatkih je inštruktor svojo pozornost za nekaj trenutkov usmeril drugam, med tem pa se je študentka igrala s šolskim vžigalnikom bombe. Najprej naj bi ga potegnila iz vadbene bombe, nato pa ga skušala na silo potisniti nazaj. Pri tem je vžigalnik eksplodiral, ker pa ima zelo majhno smodniško polnjenje - precej manjše kot na primer klasična petarda - je povzročil le površinske rane.

Študentje tretjega in četrtega letnika obramboslovja se na vadbišču v Kostanjevici udeležujejo usposabljanja, ki je za tretje letnike letos prvič obvezno, za četrte letnike pa prostovoljno. Kljub temu je v Kostanjevici te dni poleg 37 študentov tretjega letnika tudi 12 študentov prostovoljcev. Usposabljanje traja 13 dni in je v bistvu edini realni stik študentov obramboslovja z življenjem v vojski. Program izvajata skupaj center vojaških šol in FDV.