Po seji poslanskih klubov stranke je njen predstavnik Dragan Koprivica novinarjem povedal, da bodo vsi njihovi poslanci v četrtek na seji obeh zborov zveznega parlamenta glasovali proti omenjenemu zakonu, saj izročitev jugoslovanskih državljanov ocenjujejo kot neustavno. Dodal je, da bodo zahtevali neposreden televizijski prenos zasedanja zvezne skupščine in javno glasovanje o spornem zakonu. Tako naj bi preprečili vse špekulacije, ki se pojavljajo glede glasovanja poslancev črnogorske socialistične narodne stranke. Koprivica je zavrnil možnost, da bi stranka vložila dopolnila k predlogu zakona ali celo predstavila svoj predlog zakona.

Zaradi takšnega stališča črnogorskega koalicijskega partnerja v Srbiji vse pogosteje govorijo o neposrednem sodelovanju s Haagom na temelju članstva Zvezne republike Jugoslavije v Združenih narodih. Tiste, ki so naklonjeni raziskavi vojnih zločinov v minulem desetletju, k takšnemu stališču prepričuje odkritje nove masovne grobnice v bližini Djerdapa. Že konec tedna v Beogradu pričakujejo glavno tožilko haaškega sodišča Carlo del Ponte, sodelavci sodišča pa že sodelujejo pri identifikaciji trupel iz množičnega grobišča pri Batajnici, kjer naj bi bile pokopane žrtve s Kosova.

Napeto je tudi v srbski skupščini. Ta je včeraj prekinila razpravo še zaradi enega incidenta, ki so ga izzvali Šešljevi radikalci, ko je trenutno predsedujoča Nataša Micić z zasedanja dala odstraniti poslanca Stevana Kesejića, njegovi radikalni kolegi pa so poskušali varnostnikom preprečiti, da bi ga pospremili iz sejne dvorane. Zadeva se je končala tako, da so varnostniki iz dvorane začeli nositi poslance Šešljeve stranke, medtem ko so Kesejića, ki naj bi imel težave s srcem, pospremili v bolnišnico.