Kamp Šobec uvrščajo med najlepše in najboljše avtokampe v Sloveniji, modra zastava pa je priznanje za kakovost vode v naravnem bajerju Šobec. Za pridobitev pomembnega priznanja mora kopališče izpolnjevati številna mednarodna merila, najpomembnejše pa je čistost in neoporečnost vode. Zanimivo je, da priznanje kopališče lahko tudi izgubi. To se lahko zgodi tudi sredi sezone, saj neprestano spremljajo kakovost vode. Meritve bodo opravljali na štirinajst dni, rezultate pa javno prikazovali na posebni tabli ob bajerju.

Modra zastava pomeni za Šobec tudi večjo možnost predstavitve v tujini, saj ima to priznanje zadnja leta večjo veljavo in je v Evropi zelo znano. Kot je povedal Rado Urevc , se že dogovarjajo o tisku novih brošur in prospektov, v katerih bodo Šobec predstavili kot kopališče, ki se lahko pohvali z modro zastavo. "To je zagotovilo, da gostje zaradi nečiste vode ne bodo imeli pokvarjenih počitnic, kar je za naš kamp najbolj pomembno."

Te dni je v Šobcu že kakšnih 300 gostov, v predsezoni pa so obisk v primerjavi z lani povečali kar za 90 odstotkov. "Načrtovali smo desetodstotno povečanje števila tujih gostov. Če lahko sodimo po začetku sezone, bomo načrte presegli. Lani smo imeli štirinajst tisoč gostov in veliko dnevnih obiskovalcev. Ob lepem vremenu je ob bajerju tudi več kot tisoč ljudi," je še povedal Rado Urevc.

Šobec je od letos bogatejši tudi za novo igrišče za mini golf, oskrbovalno postajo za avtodome, plezalno steno in še bolj urejen bajer. Jeseni se bodo lotili obnove bungalovov, kar bo Šobec veljalo več kot 50 milijonov tolarjev.

"Šobec je daleč naokoli najlepši kamp. Ta zastava je priznanje generacijam ljudi, ki so v tem naravnem okolju začeli s krampom in lopato. Upam, da bo zastava visela večno, saj gre za redko priznanje, ki ga lahko tudi izgubiš," je povedal Zlatko Kavčič , predsednik TD Lesce, ki je bolj znan kot direktor Gorenjske banke.