Na koncertu je izvedla pesmi z novega albuma, pa tudi nekaj svojih največjih uspešnic iz svoje več kot 20-letne kariere, kot sta "Like a Prayer" in "Into the Groove". Koncerta so se udeležili tudi njen soprog, britanski režiser Guya Ritchie in njuni trije otroci.

Ob bogati koreografiji in kostumografiji se je Madonna dotaknila tudi politike, saj se je med pesmijo "Get Stupid" lotila ameriškega republikanskega predsedniškega kandidata Johna McCaina. Med pesmijo so se v ozadju njegove fotografije izmenjavale s podobami uničenja zaradi globalnega segrevanja, kot tudi nacističnega voditelja Adolfa Hitlerja in zimbabvejskega predsednika Roberta Mugabeja. Na koncu pesmi pa so predvajali fotografije ubitega člana Beatlesov Johna Lennona, bivšega ameriškega podpredsednika Ala Gorea in demokratskega predsedniškega kandidata Baracka Obame.

Madonna, ki je 16. avgusta dopolnila 50 let, bo imela med turnejo skupno 49 koncertov, najprej v Evropi, nato pa v ZDA, Kanadi, Mehiki in Braziliji. Naslednji koncert bo imela v francoski Nici 26. avgusta, zadnji koncert pa v brazilskem Sao Paolu 18. decembra.

Na svoji zadnji turneji leta 2006 "Confessions" je zaslužila skoraj 200 milijonov dolarjev.