Kot je pojasnil Golobič, se je Mastnak podal v politične vode sredi uspešne podjetniške kariere in v trenutku, ko je Sevnico prizadela tragedija pri Hidroelektrarna Blanca, ki po njegovi sodbi nima primere v katerikoli slovenski občini. "Pred njim ni enostavna naloga, da na septembrskih volitvah tudi v novem mandatu državnega zbora Sevnici zagotovi mesto poslanca in kompetentnega župana, ki bo znal biti s trdo voljo in izkušnjami sogovornik državi," je dejal.

Med pogovori z njim so v stranki Zares ugotovili, da lahko Mastnakovo neodvisno kandidaturo z mirno vestjo in zanosom podprejo, saj gre po Golobiču za človeka, ki v sevniškem okolju velja za uglednega strokovnjaka in podjetnika. Mastnak pomeni izziv za vse ostale kandidate in povečuje izbiro, ki je ključna za volitve, je poudaril Golobič.

Po Golobičevih besedah je stranka Zares stranka, ki se ne postavlja na neke stare ideološke temelje in ljudi ne razvršča po barvi na naše in vaše, ampak želi upoštevati vse. "Želi izhajati izključno iz vprašanj kompetentnosti, zavzetosti in privrženosti skupni stvari," je dejal Golobič. Skupna stvar v politiki, tako predsednik Zares, je javno dobro, je boljše življenje za vse, verodostojnost kandidata pa da vsem tem besedam težo in pomeni resno zavezo.

Stranka Zares ima v Sloveniji več kandidatk in kandidatov za državnozborske volitve, ki niso članice ali člani stranke, in ravno v tej odprtosti po Golobičevih besedah vidijo oporo in ne breme, s katero se bodo kandidati na volitvah lažje pomerili in dosegli zaupanje, ki ga za uspeh potrebujejo.

Zdravko Mastnak, diplomirani inženir agronomije, enolog, kmetovalec in samostojni podjetnik, se bo na volitvah potegoval v sevniškem volilnem okraju 6. volilnega okrožja.