Napad z nasprotnih strani
V vsako roko vzemite zavit časopis in se muhe lotite z nasprotnih strani. Nadležne žuželke so namreč znane po tem, da se ne znajdejo najbolje, ko se hkrati soočijo z dvema nevarnostma, zato jih je lažje ujeti.

Potuhnjeni sesalnik
Uporaba tega hišnega pripomočka je najboljša pri odganjanju muh s sten. Kljub hitremu reakcijskemu času, muhe na hrbtni strani nimajo detektorjev za premikanje, zato so ranljive. Približajte sesalnik in pustite, da stroj naredi svojo nalogo.

Žužkojede rastline
Te rastline so najboljši živeči stroj za uničevanje muh. Ko se muha usede na list, jo ta v manj kot 0,1 sekundi ujame v „kletko“, podobno želodcu, kjer se muha prebavlja naslednjih deset dni. Velja pa omeniti, da ena rastlina v svojem življenjskem obdobju ulovi le tri muhe.

Ledeni lak za lase
S pritiskom na pršilo laka za lase boste muham tako rekoč zamrznili krila, ki drugače udarijo kar od 200-krat do 330-krat na sekundo in omogočajo letenje. S tem manevrom bodo muhe postale lahka tarča.

Začarani polmrak
Muham nekoliko bolj naklonjene duše pa se bodo muh znebile tako, da ob polmraku enostavno odprejo vsa vrata in okna. Po mnenju znanstvenikov, je svetloba ob tem času muham tako privlačna, da ji sledijo.