Družini omogočili počitnice

Zamisel, da bi na morje peljali kakšno Iskričino družino, se je porodila Janji Klasinc, naši nekdanji kolegici, sicer članici Lions kluba Rožnik iz Ljubljane. "Njeno pobudo smo z veseljem sprejeli, saj vsako leto omogočimo letovanje nekaj fantom ob Kolpi in tudi sicer pomagamo ljudem v stiski," dodaja lions Bogo Šest. Za Iskrico so se odločili, ker so želeli pomagati neposredno, ker imajo s centri za socialno delo slabe izkušnje in ker denar, namenjen humanitarnim organizacijam, prevečkrat ubira čudna pota. "Želeli smo apartma na Slovenski obali, našli smo ga v Piranu, plačali enotedenski najem in dali družini še dvesto petdeset evrov za hrano in kakšen priboljšek," dodaja Janja, z Bogom Šestom hkrati pa obljubljata, da to ne bo naša zadnja skupna akcija. Žnidaršič-Svenškova pa? "Lepo nam je kot že dolgo ne. Plavamo, se nastavljamo soncu, raziskujemo Piran, zvečer bomo šli v Portorož na sladoled. Sanje so se uresničile…"

Mercator za tri deklice

Potem ko so v Nedeljskem dnevniku prebrali žalostno zgodbo o Budjevih, so se v Mercatorju odločili, da družini iz Male Nedelje omogočijo počitnice, kar je bila Majina velika želja. "Ponudili smo jim dve možnosti iz ponudbe M Holidays," pravi Tanja Durin iz "najboljšega soseda" in nadaljuje: "Na voljo so imeli enotedenski aranžma v Kranjski Gori ali v Strunjanu in izbrali so morje. V apartmaju Salinera v Strunjanu bodo letovali od 24. do 31. avgusta letos, posebej smo se dogovorili, da bodo na zajtrk, kosilo in večerjo hodili v bližnji hotel Salinera. Na uporabo imajo tudi brezplačno kopanje v bazenu. V Mercatorju smo vedno veseli, ko lahko vsaj malo olajšamo stisko ljudi in razveselimo otroke. V sodelovanju z Nedeljskim dnevnikom je to še eno od dobrih dejanj, ki smo jih uresničili skupaj."

Pomoč pri hiši

Prav tako odmevna kot Timijeva je bila zgodba Budjevih iz Male Nedelje, še posebej pa se je naših bralcev dotaknila zla usoda male, komaj dvajset mesecev stare Nike, ki ima tuberozno sklerozo. Nekateri so se oglasili s predlogi, kako pomagati, drugi z denarjem, spet tretji s toplo besedo, igračkami, obleko in drugim. Iskrica je šla nemudoma v akcijo. Kupili smo jim najnujnejši gradbeni material, da lahko začnejo popravljati staro hiško v Vogričevcih, ki jim jo je dal na voljo dedek Feliks. Pomoč je obljubil naš dolgoletni donator Xella iz Kisovca, in to za ytong opeko za otroško sobo, pridružil se jim bo Lafarge z vrečami cementa, morda bomo našli še koga, ki ima na voljo primerne strešnike.

Najstarejša, enajstinpolletna Maja, se je ravnokar vrnila z Debelega rtiča, kjer je bila v koloniji. "Bilo je lepo, a sem zelo pogrešala sestrici in starša." Srčni deklič, ki z neizmerno odgovornostjo pazi na mlajšo Shanio in bolno Niko, kadar sta mamica in ati v službi, si najbolj želi, da bi šli enkrat vsi skupaj na morje. To željo jim bo uresničil Mercator, najboljši sosed.

Dobri ljudje za Iskrico

Mesec je naokoli, na vrsti so številke in imena dobrih ljudi, ki polnijo Iskričino blagajno. Kot nam je sporočil naš blagajnik Alfred Pajestka, je v mesecu juliju 111 darovalcev zbralo za 5.507,12 evra pomoči, tako da smo imeli konec prejšnjega meseca na računu skupaj 37.989,34 evra. Obresti iz depozita so znašale 69,60 evra. Prav tako je bilo 18. julija na račun Iskrice - na osnovi Dogovora o poslovnem sodelovanju med Dnevnikom d. d. in Ustanovo fundacijo Izpolnimo otroške želje nakazanih 1.682,26 evra. Ta znesek pomeni petinosemdeset odstotkov od 1.979,13 evra nakazane donacije iz dela dohodnine za leto 2007 in je vštet v končno vsoto.

Več v tiskani izdaji!