Število semenčic lahko povečamo z vitaminom C. Če vsak dan zaužijemo 200 mg vitamina C, število semenčic povečamo za 24 odstotkov, njihovo gibljivost pa do 18 odstotkov. Prav tako na ta način povečamo število semenčic, ki ostanejo žive še 24 ur po ejakulaciji, do 23 odstotkov.

Zadostno uživanje vitamina C je še posebej pomembno pri moških, ki kadijo in želijo dobro svojim semenčicam, saj kajenje sprošča veliko prostih radikalov, ki okvarijo delovanje mod in poškodujejo seme. Proti tem se uspešno bojuje vitamin C, ki ga kadilci že tako ali tako hitreje porabijo kot nekadilci, pa tudi vitamin E in betakaroten.

Kadilec, ki pokadi okoli 20 cigaret dnevno, ima v krvi do 40 odstotkov manj vitamina C kot nekadilec s podobnimi življenjskimi navadami. Njihovi vojački so manjštevilčni (imajo jih namreč kar za 17 odstotkov manj kot nekadilci), manj gibljivi in večkrat streljajo v prazno, če so streljati sploh še zmožni. Samo posamezne semenčice namreč lahko prodrejo v jajčece in ga oplodijo. Poleg tega se semenčice kadilcev pogosteje spijemajo v kepice.

Nehajte kaditi!

Več na www.sexation.info