Raziskovalka dr. Lan Liang je dejala, da so rezultati raziskave sicer genetsko in psihološko nemogoči, a glede na trend zadnjih treh desetletji je to smer, v katero se giblje ameriška družba. Ob tem Lan Liang izpostavlja skupine odraslih ljudi, ki se že soočajo z visokim odstotkom predebelih. Med najbolj ogroženimi je trenutno črnska populacije, v kateri je kar 78 odstotkov predebelih in tistih, ki imajo prekomerno telesno težo.

Z nanašanjem na študijo, izvedeno glede na rezultate anket v obdobju ob 1970 do 2004, znanstveniki napovedujejo, da bo do leta 2030 86 odstotkov Američanov imelo prekomerno telesno težo, izmed teh pa jih bo kar 51 odstotkov predebelih. Do leta 2048 naj bi bili vsi odrasli Američani debeli.

S prekomerno telesno težo ima največ problemov črnska populacija, sledi ji mehiško-ameriška. Študija predvideva, da bi bila do leta 2034 lahko predebele vse Afro-Američanke in 90 odstotkov Mehiških-Američanov.

Rezultati študije zahtevajo takojšne ukrepanje v smeri izboljšanja načina življenja Američanov. Ljudem sporočiti naj manj jedo in več telovadijo, ni več dovolj, je prepričana Liang. Spremembe je potrebno razširiti na širšo družbo in ukrepati skupaj, je še dodala.