Na območju Žužemberka, Straže pri Novem mestu in Novega mesta je padala tudi toča. Veter je podrl nekaj dreves, ki so prekinila električne vode. Zaradi tega so bili ponekod brez elektrike.

Kot navajajo v centru za obveščanje, se je neurje s točo razbesnelo okoli 14. ure, in sicer na območju občine Žužemberk. Neurje je največ škode povzročilo v naseljih Lašče, Veliko Lipje, Malo Lipje, Dvor in Žužemberk. Toča debeline oreha, ki je padala okoli 25 minut, je delala škodo na kmetijskih pridelkih, strehah in vozilih.

***Poglejte si tudi VIDEO: V neurju prizadet tudi Arboretum Volčji Potok***

Močan veter je v naseljih Gradenc, Lašče, Žužemberk in Lipje podrl več dreves, ki jih s cest odstranjujejo delavci CGP Novo mesto. Smreko, ki je v centru Žužemberka padla na štiri avtomobile, pa so odstranili gasilci PGD Žužemberk.

Veter je na tem območju razkril kar nekaj streh na stanovanjskih objektih in zidanicah ter povzročil tudi težave pri oskrbi z električno energijo. Delavci elektra napake odpravljajo. O škodi sicer poročajo tudi z območja občin Straža in Novo mesto, so še sporočili iz centra za obveščanje.