Edini kriterij in cilj ministrstva je, da v institucijo, kot je psihiatrična klinika, pridejo ljudje, ki se med seboj ne bodo prepirali, je potem, ko vlada ni podala soglasja k imenovanju Kocmurjeve za direktorico psihiatrične klinike Ljubljana, dejala Mazej Kukovičeva.

Kot je pojasnila, bodo za direktorja psihiatrične klinike (PKL) izdali nov razpis, saj se trenutnemu v.d. direktorju Miroslavu Končini mandat izteče avgusta. Po njenih besedah se mora svet zavoda sestati v najkrajšem času, novi razpis za direktorja pa iziti takoj. Mazej Kukovičeva je tudi dejala, da njeno stališče glede Kocmurjeve ostaja nespremenjeno, to je, da je ne podpira. "Edini naš kriterij je, da na mesto direktorja potrdimo nekoga, ki ni obremenjen s starimi razprtijami," je dejala.

"Bolnišnica si zasluži vodenje, ki je usmerjeno na paciente in zaposlene," je še poudarila. Katerega kandidata osebno podpira v tem postopku, pa ni povedala.

Vlada namreč danes ni dala soglasja k imenovanju Margarete Kocmur za direktorico javnega zdravstvenega zavoda Psihiatrična klinika Ljubljana. Svet psihiatrične klinike je sicer 23. junija sprejel sklep o njenem imenovanju, a "glede na trenutno razpoloženje in razmere na PKL" vlada k imenovanju ne daje soglasja, je zapisano v vladnem gradivu.