"Mi smo dali ponudbo, a nismo prejeli jasnega odgovora da ali ne," je pojasnil visoki predstavnik EU za skupno zunanjo in varnostno politiko Javier Solana, ki na pogovorih zastopa mednarodno skupnost. "Srečanje je bilo konstruktivno, a nismo prejeli odgovora na naša vprašanja. Vedno je napredek na takšnih pogovorih, a ni zadosten," je dodal.

Na pogovorih je sodeloval tudi pomočnik ameriške državne sekretarke William Burns. Washington tako prvič po letu 1980, ko je prekinil diplomatske odnose z Iranom, sodeluje v pogajanjih, na katerih skuša šesterica (Rusija, Kitajska, Velika Britanija, Francija in Nemčija, ZDA) že dve leti prepričati Teheran, da se v zameno za paket gospodarskih in diplomatskih spodbud odpove spornemu bogatenju urana. ZDA so doslej udeležbo na pogajanjih pogojevale z iransko prekinitvijo bogatenja urana.

Solana je dejal, da bo čez dva tedna ponovno govoril s kolegom Džalilijem, ali osebno ali pa prek telefona oziroma predstavnikov. Točnega datuma, kdaj se bodo pogajanja uradno nadaljevala, pa ni želel navesti.

Tudi Džalili je po današnjem srečanju v Ženevi dejal, da so bili pogovori "konstruktivni in da napredujejo". "Obstajajo točke, glede katerih se strinjamo, in točke, glede katerih se ne," je dodal.

Član iranske delegacije Kejvan Imani pa je že pred tem poudaril, da Iran nikoli ne bo privolil v prekinitev bogatenja urana.