Na zasedanju med drugim danes načrtujejo obravnavo sprememb zakona o zunanjih zadevah, s katerimi bo določeno, da so veleposlaniki lahko le karierni diplomati, vsaj sedem let zaposleni v zunanjem ministrstvu. Zaradi udeležbe nekaterih poslancev na pogrebih štirih žrtev nesreče na Savi bodo o njem glasovali jutri. Jutri naj bi po hitrem postopku za tri leta (do leta 2011) podaljšali tudi veljavnost zakona o naložbah v javne zdravstvene zavode in potrdili spremembo zakona o zdravstvenem zavarovanju. Z njim bodo 99.633 revnim ljudem iz državne blagajne plačali dodatno zdravstveno zavarovanje. Na leto bo to državo stalo 21,5 milijona evrov.

V ponedeljek bodo za zaprtimi vrati predvidoma skoraj pet ur razpravljali o delu komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb v lanskem letu. Ta komisija v poročilu med drugim ugotavlja, da na podlagi razpoložljivih dokumentov Sove ni mogoče trditi, da sta se Janez Janša (SDS) in predsednik hrvaške vlade (in HDZ) pred volitvami leta 2004 dogovarjala za mejne incidente v Piranskem zalivu, sta se pa o njih po telefonu le pogovarjala. Drugi del zasedanja državnega zbora, ki bo v ponedeljek, bo namenjen obravnavi poročila komisije, ki je pod vodstvom poslanca SDS Zvonka Černača preiskovala vojaške nakupe od leta 1994 do 2004.

To redno zasedanje naj bi končali s predvidoma peturno splošno razpravo o predlogih opozicije za spremembe zakona o dohodnini, toda vlada in odbor za gospodarstvo sta ta predlog povozila s tako imenovano hibridno obravnavo, zato bodo v torek po hitrem postopku sprejemali spremembe dohodninskega zakona, ki jih predlaga vlada.