Zgodba o kupčiji med največjo vladno stranko SDS, ki jo vodi premier Janez Janša, in Pivovarno Laško, s katero bi vlada dobila vpliv nad Delom v zameno za opustitev določenih postopkov državnih organov zoper Mercatorjeve lastnike, je po Soršakovih besedah bizarna in nima nobene zveze z uradom za varstvo konkurence.

Kabinet premiera: Boško Šrot si je privoščil nesramno laž

Premier Janez Janša predsednika uprave Pivovarne Laško Boška Šrota po kurirjih poziva, naj se odreče Delu, sicer mu avgusta grozi aretacija, trdi Boško Šrot. Ta pritiskom po lastnih zagotovilih ne bo popustil. Iz premierovega kabineta so očitke že zavrnili.

***VIDEO: Jani Soršak: Nobenega navodila, kaj smem in česa ne, nisem dobil***

"Če se ne odrečemo Delu, bodo konec avgusta na vrsti aretacije, nam sporočajo. Svetujejo nam tudi daljše počitnice v tujini v času pred volitvami," je dejal Šrot.

V kabinetu predsednika vlade Janeza Janše so odločno zanikali izjave predsednika uprave Pivovarne Laško Boška Šrota o premierovih pozivih po prodaji Dela, sicer bodo sledile aretacije, in o nasvetih za daljše počitnice v tujini v času pred volitvami. "Boško Šrot si je privoščil nesramno laž," so zapisali v premierovem kabinetu.

***VIDEO: Janez Markeš: Boško Šrot je želel, da podpremo SD in Pahorja***

Prvi mož Laščanov zagotavlja, da se ne bodo nikakor umaknili. Proizvodnja in prodaja pijač je po njegovih besedah resen posel, "ki ga je treba resno upravljati, zato nimamo časa naših aktivnosti prilagajati predvolilnim 'nebulozam' politikov". "Za vsemi potezami stojimo in nimamo razloga, da bi se česa bali ali pred komerkoli bežali," je poudaril.

Pivovarna Laško po Šrotovih pojasnilih ni lastninila Dela. "Kupila ga je tako kot vse druge naložbe in svoj delež ji je prodala tudi vlada Janeza Janše. Janša Dela ni plačal, temveč je želel brezplačno razpolagati z njim," pravi Šrot. Kot še navaja prvi mož Laščanov, je Delo eden redkih neodvisnih medijev, ki si jih Janša ni podredil. "Njegove zadnje izjave jasno kažejo, da so njegovi apetiti po Delu še večji kot prej."